torek

16

januar 2018

0

koment.

D.O.M.: To je barva leta 2018 + ideje, kako jo umestiti v prostor

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Inštitut Pantone vsako leto izbere barvo, ki bo kraljevala tekočemu letu. Lani je bil to travnat odtenek zelene, letos pa so za barvo leta 2018 razglasili vijolično barvo, ali natančneje ultra vijolični odtenek Pantone 18-3838, ki po besedah inštituta komunicira s svojo izvirnostjo, iznajdljivostjo in vizionarskim razmišljanjem, s čimer osvetljuje tudi našo prihodnost. Vsekakor gre za močno barvo, ki razbije monotonost, a za barvo, ki bo verjetno mnogim služila le kot dodatek in popestritev doma.

V interierjih se vijoličasta barva le redko znajde, ker gre za zelo vpadljiv odtenek, zato vam ne bi še svetovala nove kuhinje v tem odtenku, ampak da z njim samo popestite trenutni interier. Ali pa za dramatični učinek pobarvate eno izmed sten v jedilnici ali dnevni sobi, ali še bolje, za to uporabite tapeto.

1-spela-modic-prostorama-1-

Kakšen kos pohištva ali dodatek za dom je laže umestiti med bolj nevtralne barve, ki zadnja leta prevladujejo v interierjih. Vijoličasta se lepo poda k beli, naravnemu odtenku lesa, sivi, lahko pa jo postavite ob kakšno izrazitejšo barvo, kot je na primer rumena.

Taylor-Howes-One-Kensington-Gardens-Reception1

Tudi v mömaXu sem našla nekaj zanimivega dekorja v vijolično-lila odtenku, s katerim lahko malce prevetrite svoj dom. Moji predlogi so:

  • okrasna blazina
  • tepih
  • sveče
  • nova rastlina kot je orhideja
  • posteljno pregrinjalo ali odeja

Image-1

posteljno pregrinjalo momax, 12,99 eur

tepih momax, 49,95 eur

sveča momax, 2,99 eur

orhideja momax, 3,99 eur