četrtek

10

avgust 2017

2

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Kukanje k jesenski kolekciji + kosi, ki se jih izplača kupiti na razprodajah

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Prej kot jesenska, bi rekla bolj ‘prehodna’ kolekcija, ki jo trgovine vedno postavijo na ogled takoj, ko se začnejo sezonski popusti. Seveda je ta na prvi pogled veliko bolj vabljiva od razprodajnih kosov, ki so rahlo zanikrno stisnjeni skupaj, ampak dejansko pa gre za kose, ki ne bodo nosljivi prav dolgo časa, še posebno, če nam jesen ne bo prizanašala s svojimi nižjimi temperaturami.

Tudi sama sem ‘nasedla’ parim kosom in nove kolekcije, čudoviti majici s kratkimi rokavi in posuti s perlami in pa belim kratkim hlačam, ki sem jih iskala celo poletje in so bili med novo kolekcijo za jesen 😉 oboje iz Zare.

IMG_5405

Majico rada kombiniram kar s kratkimi hlačami, še bolje pa na kakšno mini krilo ali svileno kombinežo.

Iz ‘nove’ kolekcije sta se tako v moji košarici znašli še dve oprijeti obleki, ki sta prav tako bolj poletni, ampak ju lahko s kakšnih lahkotnim plaščkom, kimonom ali brezrokavnikom kombiniram tudi v indijanskem poletju.

IMG_4556 IMG_4558

Sicer pa se mi zdi, da je včasih bolje kupiti kakšne razprodajne kose, ki ti pridejo bolj prav v naslednjem modnem obdobju kot aktualna kolekcija. In kateri so to? Kaj kupiti na razprodajah?

PLETENINE

V poletni kolekciji boš sigurno opazila tudi kakšne tanjše pletene puloverje, ki pa so super za začetek jeseni, pa tudi v bolj hladnih dneh, ko jih lahko kombiniraš s kakšno srajčko spodaj. Pletenine se splača kupiti v vsaki sezoni, če pa so znižane, pa še toliko bolje.

IMG_4887

KAVBOJKE Z NARAMNICAMI

Skoraj vsaka modna navdušenka jih ima – kavbojke z naramnicami, ki jih lahko nosimo na tisoč in en način. Letošnjo jesen bodo še vedno zelo v trendu, nosiš jih z oprijetim bodijem ali pa sproščeno srajco, za hladnejše dneve pa kombinirajš z modno usnjeno jakno. Če jih boš nosila z visokimi petami, bo stajling izgledal zelo dodelano in celo elegantno v verziji s črnimi kavbojkami z naramnicami, s supergami pa boš sproščena in modna.

Jaz sem se odločila za povsem enostavne, malce ohlapnega kroja, ki pa jih bom popestrila z našitimi perlami.

azz22304_indigo_xl_2

kavbojke BOOHOO, iz 35 na 25 eur

NEŽNO ROZA

Pastelne barve bodo z nami tudi v novi modni sezoni. Trenutno je veliko oblačil obarvanih v nežno roza barvo, zato jih lahko kupiš kot poletne razprodajne kose za jesen. Svetujem krila in lahkotne jakne, ki jih boš jeseni kombinirala s sivimi odtenki.

OHLAPNA BELA SRAJCA

Bela srajca verjetno ne bo šla nikdar iz mode, saj je zelo vsestranski kos. A kljub temu, da je temeljni del vsake ženske garderobe, je nima vsaka ženska v svoji omari. Zato so poletne razprodaje idealne, da poiščeš popolno belo srajco, ki se bo jeseni nosila v ohlapnejšem kroju, a še vedno primerna tako za trendovske kot tudi poslovne stajlinge.

DRAŽJE KOSE

Seveda se na razprodajah najbolj izplača kupiti dražje kose, ker so popusti večji in si kos lažje privoščiš. Že nekaj časa gledam majice znamke Twin Set, ki so precej preproste, ampak so mi neznansko všeč. In dejansko je pri preprostih ali večnih kosih pametno zapraviti malce več denarja, ker jih imamo dlje časa. Na moji majici piše MY TWIN in jo bom jeseni lahko kombinirala na dolga krila in usnjeno jakno. Komaj čakam!

IMG_4726

majica TWIN SET

DOLGO KRILO

Poleti jih ne manjka, ampak ti povem skrivnost? Tudi jeseni jih ne bo, zato si lahko narediš manjšo zalogo. Dolga krila so top kombinacija za jesenske stajlinge, kombiniraš jih lahko k preprostim majicam, srajcam in čez oblečeš usnjeno jakno.

Naslednjič pa malce drugačna zapravljiva objava, lotila sva se prenove kopalnice – in nekaterih drugih delov stanovanja, zato bodo modni kosi morali malce počakati – in morda vam bo naslednjič lahko že kaj pokažem 😉

Vaša zapravljivka***

2 komentarja

  1. Nina Bevc