četrtek

15

junij 2017

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Vse neumnosti z eBayja

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Kdor išče, ta najde in česar ne najdeš nikjer drugje, boš zagotovo našel na eBayu. Če seveda veš, kaj iskati, ker je na tem prodajnem spletnem mestu toliko izdelkov, da te lahko iskanje za pravim kmalu mine. In kljub temu, da so moji dnevi kitajske robe z eBaya mimo in tudi dnevi, ko sem v košarici imela po 15 izdelkov, za dostavo pa jih je bilo tudi približno toliko, grem še vedno vsake toliko na eBay – malce pošnofati, kar me kar hitro mine, predvsem pa kupiti tisto, česar ne najdem nikjer drugje.

Predvsem pa grem na eBay takrat, kadar želim kupiti nekaj ceneje kot je drugje, ker gre ponavadi za hipni modni trend, ki ne ostane – ne v svetu, ne pri meni, ampak ga vseeno moram imeti, tudi če samo za eno sezono. No, saj, roko na srce, takšna roba niti ne zdrži več kot to in če sem se iz let, preživetih na verjetno največjem prodajnem spletnem mestu kaj naučila je to, da te lahko nakupi tudi pošteno razočarajo.

Še vedno grem včasih na limanice in si naročim kakšen kos s Kitajske, na zadnje je bila to maksi bela obleka, ki kljub temu, da je v velikosti XL, i je še vedno prekratka in tudi proporci so popolnoma zgrešeni. Zato naročam predvsem iz Evropske Unije, še posebno iz Velike Britanije, kjer pa imajo tudi že Kitajci svoja skladišča in je treba biti pozoren na številke. Moja zadnja strast so kosmati natikači, ki so tako odštekani, da jih moram imeti, a zadnje ne bi zapravila več kot 15 evrov.

Screen Shot 2017-06-14 at 08.59.06

Že dolgo časa so bili na mojem seznamu želja kosmati natikači s perlami, ki sem jih najprej videla na Boohoo-ju, kjer je roba hitro pošla, zato sem nadaljevala z iskanjem na eBayju. Tam sem prav tako naletela na še ene prečudovite svetlo roza kosmatinke, ki so takoj romale na spletno blagajno.

FullSizeRender

Na mojem spisku modnih želja je bil tudi trenutno zelo priljubljen slamnik izvezenimi besedami, ki sem si ga sicer kupila že v Zari, a me je Kitajski še vseeno zamikal. Čakam ga sicer že več kot en mesec, do konca poletja bo menda že prišel, hahaha, ampak vprašanje v kakšnem stanju.

s-l1600

Trenutno zelo popularne so tudi okrogle brisače in na eBayju sem se z njimi pošteno ‘nategnila’. Seveda sem želela čim cenejšo različico in nisem pogledala kakovost, oziroma sestavo brisače, ki v bistu ni brisača, ampak samo okrogla ruta. Super za na tajski pesek, a jaz grem na hrvaške skale 😉

s-l500

In s tem se moje popotovanje po spletnem mogotcu počasi zaključuje. Paketov iz tam je vedno manj, ponesrečenih nakupov pa tudi. Kdaj pa kdaj pa še vedno pade kakšen trendovski sladkorček. Zakaj pa ne? 😉