četrtek

13

julij 2017

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Zapravljivkine poletne potrebščine

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

cekar WOMEN’S SECRET, 34,99 eur

brisača ETIKETA SHOP, 29,95 eur

kopalke GOLDENPOINT

sončna očala POLICE, OPTIKA SENTINA, 140 eur

Zapravljivkine ‘priprave’ na letošnje poletne počitnice so bile bistveno bolj skromne kot ponavadi. Običajno so se pari novih kopalk šteli skoraj na prste obe roke, sedaj je ena popolnoma prazna in ne le to, tudi sicer je zapravljivka malce bolj preudarna pri poletnih nakupih.

Letos mi poletna moda ni kaj preveč dišala, ker je na trenutke kar malo smešna. Na primer – v Zari se mi zdi kot da so izgubili tabelo s proporci za kroje, saj mi njihove obleke komaj pokrijejo zadnjico. Potem jih nosim skupaj s kratkimi hlačami, kar ni isto, zato sem si velikokrat premislila za nakup.

Ob pregledu omare sem prav tako ugotovila, koliko stvari od lanskega poletja sploh še nisem nosila in verjetno mi je skupek vseh teh dejavnikov nakupovanje za poleti prav malce priskutil. Prav tako pa – če sem že začela s kopalno modo – moram povedati, da mi letošnji trendi pri kopalkah sploh niso všeč. Veliko je smešnih cvetličnih in tropskih potiskov, ki namesto tega, da bi delovali romantično, delujejo starikavo in tudi kroji niso prav nič posebni. Glede enodelnih kopalk sem zaradi svojega dolgega torza že zdavnaj vrgla puško v koruzo, tako da imam letos le en par kopalk več. Te sem našla v Galeriji Emporium pri italijanski znamki Goldenpoint. Sam kroj in barva nista nič posebna, črno-bele kopalke, zgornji del je trikoptni modrček, ki ga posebnega delajo 3D rožice, spodnji pa so precej običajne hlačke.

IMG_3802

Včeraj sem že pisala o trendnosti pletenih cekarjev za na plažo ali potepanje po mestu in okrogli so letos moja obsesija. Kupila sem ga v trgovini Women’s Secret in ja, imajo ga skoraj vse modne blogerke 😉

IMG_3170

V duhu črno-bele barve, ki mi je letos za na plažo zelo všeč, sem tudi šla v iskanje za popolno okroglo brisačo, ki je letos prav tako velik trend. Dobite jih lahko že za 10 evrov, ampak po sestavi to niso brisače, ampak bolj rute. Seveda, so tudi takšne, ki stanejo preko 100 evrov, jaz pa sem našla cenovno ugodno zlato sredino in kakovostno brisačo našla za 30 evrov, ali točneje 29,95 evra v spletni trgovini Etiketa Shop.

IMG_4390

Tudi kar se tiče sončnih očal, sem letos zelo skromna, kajti v letih in sezonah sem ugotovila, da imam en par očal samo nekajkrat na obrazu, nato pa nanj popolnoma pozabim, ali pa mi gre na živce, ker mi očala neprestano lezejo dol, ali pa me tiščijo, stvari, na katere ob nakupu žal nisem pomislila. Zato sem letos v prvi vrsti bila pozorna predvsem na to dvoje in na to, da sem izbrala malce bolj klasična, a hkrati še vedno dovolj trendovska očala znamke Police, da pristojijo različnim stilom. Nosim jih povsod, odlična so tudi za branje, saj so stekla dovolj temna, da me sonce na plaži prav nič ne moti.

IMG_4615

obleka ZARA, 19,99 eur

Poleti res obožujem oblekice, onjih sem tudi že pisala, a če je to objava ‘za na plažo’, potem ne morem iti mimo nove obleke iz Zare (iz razprodaj), ki je zaradi svoje ohlapnosti in sproščenosti kot naročena za na plažo. Je sicer v moji netipični – oranžni barvi – nosi se na ramenih, potem pa je prosto padajoča. Za mestni stajling bi jo lahko tudi opasala, ampak mi je všeč, da je tako prosto padajoča in vsekakor bo letos šla z menoj velikokrat na plažo.

Sicer pa nove kolekcije v trgovinah obetajo malce boljšo modo – in to seveda govorim na podlagi izkušenj, namreč nekaj nakupov sem že naredila za zgodnji jesensko modo. Ampak o tem več naslednjič 😉

 

 

Vaša zapravljiva Tjaša***