četrtek

9

marec 2017

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Višek glamurja slovenske scene

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

V Sloveniji ni veliko dogodkov, za katere bi se oblekli pražneje, v večerno obleko, ali pa se v to želimo le prepričati. In tudi takrat, ko imamo svečan dogodek, se večina povabljencev ne potrudi pri svojem stajlingu.

Še posebno me pogreje, ko se za svoj stajling ne potrudijo nominiranci in podeljevalci. Kot bi čakali na zadnji trenutek in se v zadnjem hipu nonšalantno odločili, da na prireditev sploh gredo. To po mojem mnenju veliko pove o njihovem spoštovanju do nagrade in same prireditve. Sama raje ne bi šla na takšno prireditev kot da bi šla v kavbojkah in nekem topu. Pa ne, da sem ohola, ampak gre za spoštovanje.

Entertainment, Ljubljana, Zarometi 2016 awards, oseba, 26-feb-2017, (Photo by: Vito Tofaj / Media24)

obleka MAJA ŠTAMOL

nakit KATJA KOSELJ

Prejšnjo nedeljo je bila prireditev Žarometi. Gre za podelitev medijskih nagrad medijske hiše Media24, za katero delam. Če sem čisto iskrena, sem iz medijskih vod malce ven, trenutno delam bolj v zakulisju in na takšni prireditvi nimam veliko za iskati, ker tudi nisem medijsko tako zanimiva kot nekdo, ki vodi oddajo, se konstantno pojavlja na prireditvah, a vseeno sem šla polovično službeno. In šla sem z veseljem, s svojim možem.

IMG_6632

Kljub temu, da na prireditvi nisem imela nobene večje vloge, je moja prva misel, da si bom dala obleko delati. Seveda bi lahko lepo obleko našla tudi v trgovini, v tej objavi ne želim dajati vtisa, da se ne moramo lepo obleči v konfekcijske kolekcije, ki jih sicer tudi sama obožujem, a enkrat na leto (morda tudi večkrat:) se pa rada pocrkljam in si privoščim večerno toaleto. Iz spoštovanja do same prireditve, do slovenske mode in do same sebe.

Okusi so seveda različni, to spoštujem, vsakomur tudi ni bila všeč moja obleka, ampak sprašujem se, kaj je oseba, ki pride na prireditev v kavbojkah, mislila. Kaj misli o svoji podobi, ali o njej sploh razmišlja, ali ji je dejansko vseeno? Ker se mora zavedati, da je oblečena drugače kot ostali, morda je bil to ravno namen, ampak na takšnem dogodku je dobro, če navdušiš s svojo eleganco in ne z bizarnostjo, ali pa frajarizmom, da si se upal priti na gala prireditev oblečen za piknik v naravi.

IMG_6620

Izhajam iz dejstva, da so povabljenci ‘smetana’ v slovenskem medijskem prostoru, ‘slavni in bogati’ in če oni nimajo tistih nekaj sto evrov za večerno toaleto, ali si jo nekako izposodijo, ali pa si moški ne more kupiti lepe elegantne črne obleke, potem pa tudi ne vem, kje smo v tem našem medijskem in modnem prostoru. Predvsem me zmoti odnos, ki govori o tem, da se nekateri sploh ne potrudijo za svoj stajling. Konec koncev je bil na prireditev povabljen tudi predsednik, če že dress code v Sloveniji ljudem nič ne pomeni.

IMG_6630

Morda sem nespametna, moje večerne obleke – v letih se jih je nabralo že kar lepo število – so lepo pospravljene v omari in malokatero sem po izbrani prireditvi še kdaj oblekla. A s takšnimi dogodki lahko tudi podpiramo slovensko modo, ki ima svoj prostor in v Sloveniji ni samo fatamorgana, pa naj ljudje govorijo in menijo kar želijo.