petek

11

avgust 2017

0

koment.

LEPOTA: 5 korakov do popolne manikire

Avtor , Objavljeno v Lepota

Za popolno manikiro ni potreben obisk kozmetičnega salona, z nekaj vaje in prakse ter dobrimi pripomočki lahko svoje nohte perfektno urediš kar sama. Večino spodnjih nasvetov si zagotovo že slišala ali prebrala, kljub temu pa osvežitev znanja in osnovnih pravil ni nikoli odveč.

#1 Priprava

Preden se lotiš urejanja nohtov, pripravi vse potrebne pripomočke, da ne boš uničila dveh popolnih slojev laka, ker si pozabila nadlak v polni kozmetični torbici. Poleg izbranega barvnega laka, podlaka in nadlaka pripravi še pilico, leseno palčko, s katero boš uredila obnohtno kožico in pa škarjice ali ščipalec, če so nohti potrebni konkretnega krajšanja.

#2 Kopel

Najprej odstrani stari lak, nato pa svojim rokam privošči mlačno kopel, v katero lahko daš tudi kapljico negovalnega olja (tudi navadno olivno se bo super obneslo). Po kopeli uredi obnohtno kožico – nežno jo potisni proti korenu nohta in po potrebi odreži, vendar zelo pazljivo, da ne poškoduješ tega dela nohta, ki je pomemben za rast in zdrav videz samega nohta. Nato nohte skrajšaj in oblikuj.

#3 Podlak

Osnovni lak oziroma podlak je za marsikoga odvečen korak, vendar ga je zelo priporočljivo uporabljati iz dveh razlogov – kot že samo ime pove, z njim ustvariš primerno podlago za lak, ki se bo tako ohranil dlje časa, poleg tega pa hkrati zaščiti noht pred obarvanjem. Podlak je še posebej pomemben pri močnejših barvah lakov. Po potrebi uporabi utrjevalec za nohte.

#4 Kakovosten lak

Če izbereš kakovosten lak, bo ta zdržal dlje. Če se boš odločila za močnejši odtenek, se prepričaj, da je dobro pigmentiran, saj boš tako potrebovala manj nanosov.

#5 Nadlak

Podlak bo zaščitil noht, kakovosten nadlak pa bo zaščitil lak, mu dal sijaj in podaljšal obstojnost tvoje manikire. Nekateri laki poskrbijo tudi za hitro sušenje, kar je še posebej priročno, ko se ti mudi na zabavo, v službo ali na romantično večerjo in si tik pred zdajci urejaš manikiro.