torek

13

marec 2018

0

koment.

LEPOTA: Kako izbrati manikiro glede na poslovni kodeks

Avtor , Objavljeno v Lepota

Roke so naše najdragocenejše in najbolj vidno orodje, zato ni čudno, da se vse več žensk precej posveča negi le-teh. Čas, ki ga preživljate v službi, preživite čim bolj udobno z manikiro, ki vam najbolj ustreza, hkrati pa ne zmanjša vrednost dela, ki ga opravljate. In da bi v službi vsakodnevno blestele, blagovna znamka O.P.I. razkriva, katere kombinacije so najbolj sprejemljive za najbolj pogoste »ženske« poklice.

Lepotna industrija
Če delate v lepotni industriji, so lepo negovane roke skorajda samoumevne. Pri frizerjih se lak za nohte posebej priporoča zaradi pogostega stika z vodo – lak namreč varuje nohte pred dejavniki kot je delo z vodo in kemikalijami. Pri takih poklicih se priporoča obisk kozmetičarke, ki uporablja kolekcijo O.P.I Gel Color, s katerim se dosežeta vzdržljivost in odpornost na vse mehanične ali kemične tretmaje. Stiliziranje las je kreativno delo, tako da lahko barva laka za nohte odraža vaš karakter in slog, pri izbiri manikire pa se lahko popolnoma sprostite.
ISL01_Trio_PrettyPinkPerserves_preview
Kozmetična industrija ljubi decentnost
Roke, ki prihajajo v stik s kožo, ne trpijo dolgih ali ostro oblikovanih nohtov. Roke so vsakodnevno zaščitene z rokavicami in potrebujejo boljšo nego s hranilnimi kremami. Nohti so pri teh poklicih kratki, njihova oblika pa je zaokrožena. Vendar pa bo prozoren ali pa nevtralen odtenek laka za nohte poudaril vašo pozornost do detajlov, pri čem bodo vaše roke zablestele vsakič, ko snamete rokavice.
Stroga pravila
Zdravstveni delavci in zdravniki v svojem poslovnem okolju vedno na prvo mesto dajejo svojo strokovnost. Kratki in zaobljeni nohti brez laka in pretiranega nakita so najboljša izbira za fizični stik z bolniki ter opravljanje pregledov in preiskav. Podobno je pri drugih poklicih, ki imajo stroge higienske standarde, na primer kuharji, peki in podobno, kjer se nošenje laka med delom odvetuje in se priporoča le redno negovanje rok.
ISL28_Trio_StayingNeutral_preview
Brezhibna manikira
Če imate pisarniško delo in dan preživite za računalnikom, so vaše roke nenehno izpostavljene. Pogosti sestanki in srečanja s strankami zahtevajo, da ste vsak dan videti brezhibno. V dvomu pa vedno lahko računate na klasike: nude odtenke, rdečo, ki je enako primerna tudi za svečane poslovne priložnosti ter temne barve, kot so siva, črna in temno modra. Zato za poslovne ženske priporočamo O.P.I Infinite Shine lake za nohte, ki se lahko nanašajo, hitro odstranijo in nedotaknjeni pa zdržijo nekje do 11 dni.
Kreativci naj bodo ustvarjalni
Kreativni poklici, kot sta marketing in dizajn, dovoljujejo celoten spekter barv. Če vam je všeč barvna manikira, bodite pozorni na količino nakita in ga pustite za posebne priložnosti.
17_0594_Right_Back_preview
Umetniki ali športniki v svetu manikire nimajo meje! 
Vse je osredotočeno na vas, tako da bodo tudi vaši nohti ogledalo vaših sposobnosti in uspeha. Svobodno poudarite svojo individualnost in bodite originalni. Večina umetnikov ljubi nekonvencionalne ideje, tako da si lahko privoščite bolj drzno manikiro, trenutno so zelo v trendu vijolični in modri odtenki. Dolžina nohtov je še vedno podrejena disciplini, zato večina umetnikov in športnikov ostaja zvesta kratkim nohtom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.