četrtek

9

marec 2017

0

koment.

LEPOTA: Kako popolno nanesti rdečo šminko

Avtor , Objavljeno v Lepota

Fatalna rdeča je trenutno zelo v trendu tako v modnem kot v lepotnem svetu. Rdeče ustnice kljub močni pigmentiranosti delujejo zelo sveže in pomladno, zato sem zadnje čase z njo kar malce obsedena. Ker je rdeča šminka včasih kar zahtevna za lep nanos na ustnicah, sem zate pripravila nekaj trikov, kako jo popolno nanesti.

1. Naredi piling ustnic

Pred samim nanosom rdeče šminke je priporočljivo narediti piling, še posebno, če so tvoje ustnice razpokane. Narediš si ga tako, da nežno podrgneš z zobno krtačko, ali pa si narediš sladkorni piling.

2. Uporaba korektorja

Korektor ali tekoči puder nanesi na ustnice, saj ima vsaka ženska različno obarvane ustnice, tako pa boš lažje zarisala precizno rdečo linijo. Jaz sem uporabila korektor Bell HYPOAllergenic.

3. Naredi obrobo

Da močan pigment rdeče šminke ne bo zlezel čez ustnice, uporabi črtalo, oziroma svinčnik v podobnem odtenku. Če svinčnika nimaš, lahko uporabiš tanek čopič.

4.  Naredi X

Na zgornji ustnici naredi precizno linijo, ki spominja na X in tudi sicer morajo biti linije z rdečo šminko zelo jasno začrtane.

5. Popravki s korektorjem

Sigurno se ti bo kdaj zgodilo, da boš šla čez linijo. V tem primeru šminko obriši, nato pa predel ponovno popudraj, ali pa uporabi korektor, ker ima rdeča šminka močne pigmente, ki se lahko vidijo kot lise.

6. Robček za odtis

Ko si z nanosom šminke zadovoljna, uporabi robček in na njem pusti rahel odtis. Tako ga ne boš pustila na svojih zobeh!

7. Transparenti puder

Če boš čez dan potrebovala nov nanos rdeče šminke, ustnice najprej potapkaj s transparentnim pudrom Bell HYPOAllergenic, ki matira, šele nato nanesi nov sloj.