sobota

14

oktober 2017

0

koment.

NOVICE: Prihaja še The Body Shop

Avtor , Objavljeno v Lepota, Novice

Drage ljubiteljice mode in lepotnih izdelkov, še ena dobra novica. V Slovenijo prihaja tudi vsem dobro znana in verjetno ena najbolj dišečih trgovin The Body Shop.

Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi Barbara Kolenc, bo najprej na voljo spletna trgovina: “Začenjamo s spletno trgovino, ki bo na voljo kmalu. V bližnji prihodnosti pa načrtujemo tudi fizične trgovine,” in dodala, da je točen datum težko napovedati.

Čeprav verjetno vse poznate znamko The Body Shop, pa vseeno nekaj podrobnosti o znamki. Zgodba se je začela leta 1976 z Anito Roddick, ustanoviteljico podjetja The Body Shop. Poleg kakovostnih izdelkov, ki jih je ustvarjala, je bila prepričana, da lahko s podjetjem spreminja tudi svet in dela dobra dela.

The Body Shop izdelki so 100 % vegetarijanski in večinoma tudi veganski, že od nekdaj izdelki niso preizkušeni na živalih, saj je pomembno, da se uporabniki izdelkov ne počutijo lepo samo navzven, ampak tudi v sebi. The Body Shop je bila prva svetovna lepotna blagovna znamka, ki se je začela boriti proti preizkušanju na živalih v kozmetiki in je prvo podjetje, ki je bilo leta 1997 certificirano z znakom Leaping Bunny. To je edini mednarodno priznan certifikat, ki potrošnikom omogoča enostavno prepoznavanje kozmetičnih izdelkov, ki niso bili preizkušeni na živalih. V zadnjih treh desetletjih je podjetje v sodelovanju z organizacijo Cruelty Free International, izvedlo več kampanj, njihova skupna prizadevanja so leta 2013 privedla k prepovedi preizkušanja kozmetičnih izdelkov na živalih v Evropski uniji.

Izdelki bodo na voljo na spletni strani thebodyshop.si.