petek

21

oktober 2016

0

koment.

POROKA BO: Najlepše in najzanimivejše poročne destinacije v Sloveniji (Štajerska)

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

Po Primorski, Notranjski in Dolenjski, je sedaj čas za Štajerski konec. In katere so tiste poročne lokacije, ki so me najbolj prepričale?

  • dvorec Štatenberg

poroke

Na dvorcu Štatenberg je možen civilni obred v veliki slavnostni dvorani, kjer se pripravi civilni obred v grajskem stilu. V primeru lepega vremena, pa civilni obred poteka v samem dvorišču dvorca Štatenberg. Možno je imeti še cerkveni obred, sicer v kapelici, ki je pogorela pred 100 leti in je danes obnovljena. Poročno slavje v veliki dvorani sprejme do 90 oseb, sicer pa skupaj po vseh salonah 150 oseb. Poročno slavje se lahko naredi tudi v dvorišču dvorca, kjer lahko sprejemejo do 160 oseb.

  • Rimske Toplice

img_6773

V Rimskih termah lahko izbirate med številnimi lokacijami za civilno poroko: travniško promenado v parku pri sekvojah, teraso Rimskega dvora, teraso Sofijinega dvora, razglednim stolpom Sofijinega dvora, historičnim delom vodnih nimf, in seminarsko dvorano Rimska arena. Njihova ponudba poročnega obreda pripravo poročne mize, dekoracijo mize in prostora (po željah mladoporočencev), postavitev stolov za mladoporočenca, priči in svate, rdečo preprogo, sprejem in spremstvo zaročencev in svatov na kraj obreda, ozvočenje in poročno koračnico.

  • Celjski grad

89f92deb4d8a2ae1988bdb32576d7150

V objemu okoliških hribov celjske kotline, skrivnostne zgodovine in večne ljubezni, leži največji grad na Slovenskem, ki je tudi nekdanje domovanje največje rodbine celjskih grofov. Šepet večne ljubezni Friderika II. in Veronike Deseniške se še vedno sliši v pišu vetra, ki zavija med zidovi mističnega gradu, Starega gradu Celje. Par lahko izbirata med dvema poročnima protokola, na gradu pa z veseljem ustvarimo tudi takšnega, ki popolnoma sledi željam posameznega para. Na voljo je Klasična poroka na najlepši točki gradu – na razgledni ploščadi, od koder so poglede razgrinjali in se sprehajali že mogočni grofje Celjski. Poseben šarm in duh preteklosti pa sta odliki grajske poroke, kjer se obredu pridruži grofovski par. Njegova visokost Herman II. Celjski mladoporočencema zaželi sreče v skupnem življenju, Barbara Celjska pa jima nakloni nekaj modrih nasvetov in lepih misli. Da je vzdušje res grajsko, poroko oplemenitita še srednjeveški ples ter glasba in čar srednjeveške pravljice se lahko začne. Par v dar dobi tudi kristalna kozarca s katerima nazdravita svoji skupni poti. Cena takšnega paketa je okoli 250 evrov.

  • Žička Kartuzija

27-08-2016pj_288

Samostan se nahaja na Štajerskem blizu Slovenskih Konjic, kjer lahko potekata tako cerkvena poroka kot tudi civilna. Obredi potekajo zunaj na prostem v obzidju samostana, slavje pa prirejamo v najstareši gostilni na Slovenskem Gastuž. Ob gostilni je postavljen paviljon, kjer lahko sprejmejo do 120 svatov. Gostilna se nahaja tik ob Žički Kartuziji. Ponudbo pa pripravljajo za vsak par posebej. V letu 2015 se je tam poročil tudi znan slovenski rokometaš Dragan Gajič.

 

Foto: Promocijsko gradivo, www.lukabenwedding.si