ponedeljek

10

julij 2017

0

koment.

TREND TEDNA: Katere so POPOLNE kopalke za tvojo postavo?

Avtor , Objavljeno v Stil tedna, Trend tedna

Ker se mi vsako leto trendi pri kopalni modi za ženske zdijo vse bolj in bolj bizarni, se mi zdi prava norost pisati o nekih trendih, ki večinoma pristajajo enemu ali dvema tipoma postavama. Ker pa se vsaka ženska želi (še posebno) na plaži počutiti kar se da dobro in samozavestno, sem se odločila, da naredim konec frustracijam, ki velikokrat spremljajo nakupe kopalk. Poiskala sem najboljše nasvete za vsako obliko postave, da boš med ogromno ponudbo kopalk na policah v hipu našla popolne kopalke zase. Pozabi torej na enodelne kopalke za na Instagram in preveri, v katerih boš najbolj zasijala!

Kaj JA in kaj NE:

  • vsekakor preizkusi več različnih modelov in stilov, saj se kopalna moda vsako leto spreminja, dovoli si tudi preizušati nove trende in iti iz cone udobja
  • ne kupi novega modela samo zato, ker je trenutno v trendu, tvoji postavi pa vseeno ne ustreza

Pri nakupu ti bo pomagalo, če boš upoštevala svoj tip postave!

Med sabo imamo različne postave, od hruškastih tipov, polnih kot jabolček, trikotnih in bolj ravnih, atletskih. Vsaka od teh postav ima svoje zakonitosti in prednosti, ki jih je treba poudariti, nekatere pa tudi skriti.

 

JABOLKO:

Ne glede na to, ali bi rada zakrila svoj zaobljen trebušček ali pa ga pokazalasoncu, obstajajo številne enodelne ali dvodelne kopalke, kot so hlačke z visokim pasom v retro stilu ali model tankini, ki pomagajo optično zmanjšati osrednji del.

Prav tako gube delajo čudeže. Nagubane tkanine skrijejo izbokline in ustvarijo definicijo v pasu.

HRUŠKA:

Ključ do dobrega izgleda v kopalkah hruškaste postave, katere značilnosti so poudarjeni boki in stegna, zgornji del pa je bolj droben, je uravnotežitisvoje proporce in najti kopalke, ki bodo dovolj pokrile tvojo zadnjico.

Svetujem, da imaš hlačke z malce širšim robom v eni barvi, zgornji del pa je lahko bolj divji in bogat.

TRIKOTNIK (narobe obrnjen):

Značilnost navzdol obrnjenega trikotnega je večje oprsje, zato je dobra podpora zgornjega dela telesa ključna.

Glej za oblikovanimi košaricami s kostjo ali malenkost podloženimi za pravo podporo in se izogibaj volančkom ter divjim vzorcem v zgornjem delu. Te lahko izkoristiš pri hlačkah.

TRIKOTNIK:

Skromno oprsje in poudarjeni boki. Ključ je v pravem ravnovesju, zato boš želela zgornji del bolj poudariti.

Trikotni topi ustvarijo iluzijo večjih prsi, tako kot tudi topi z velikimi vzorci in okraski. Push-up topi ali topi v obliki nedrčka lahko dodatno dvignejo in

povečajo oprsje, tako kot tudi topi, ki se zavežejo za vratom.

ATLETSKA POSTAVA:

Nimaš veliko oblin, tvoja postava je enako široka oz. ozka od zgoraj do dol, zato boš iluzijo postave peščene ure ustvarila z minimalističnimi kopalkami. Izogibaj se kopalkam, ki pokrivajo veliko kože, sploh pri spodnjem delu.

Bikinke in monokinke, ki so zmagovalke pri ustvarjanju oblin tudi tam kjer jih ni, tako kot tudi enodelne kopalke, ki imajo izreze na pravih mestih, so prave za tvojo postavo. Ne pozabi na vzorce, vpadljive potiske.

PEŠČENA URA:

Zelo ženska postava in za takšne postave je ključno, da se obline tudi poudari. Če si vseeno ne želiš preveč poudarjati svojih oblin, potem se na veliko izogibaj monokinijev in hlačk, ki se pri strani zavežejo, saj še bolj poudarijo zadnjico in boke.

Asimetrični modeli kopalk usmerjajo poglede proti dekolteju in poudarijo čudovito linijo od vratu do ključnice.