četrtek

25

avgust 2016

0

koment.

ZAPRAVLJIVKA: Ko se poslovni sestanek konča s šopingom

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Verjetno se vam zdi, da je delo stilistke pohajkovanje po trgovinah, zbiranje oblačil in zapravljanje tujega denarja. Če imaš to delo rad, je res tako, a je tudi veliko pasti. In ena je zapravljanje.

IMG_3578

Zadnjič sem se dobila na sestanku z lastnico spletnega butika Dolce Vita, da bi se dogovorili za sodelovanje. Čeprav gre za spletni butik, ima Nataša tudi showroom, kjer ima razstavljena vsa oblačila in kaj je hujšega, kot da se strastna zapravljivka prav tam dobi na sestanku. Beseda gor, beseda dol in v naslednjem trenutku sem že probavala oblačila. Ena obleka, druga obleka, hlače, torbica … Stvari sem vlačila nase kot v transu in na koncu sem domov odšla z dvema kosoma. Kupila sem si črne hlače na preklop, ki jih nosim kot hlače za prosti čas, čeprav so z malce zvitega stiliranja primerne tudi za čevlje s petko. Če so bile hlače koristen nakup, pa je bila bela obleka nakup v stilu »to res rabim«. Ampak res! Zakaj?

IMG_3612

Zato:

Ko smo se vračali iz letošnjega dopusta na Korziki, sem bila dovolj pridna, da mi je dragi ustavil v outletu v Benetkah. Čeprav nisem imela veliko časa, sem se hitro podala v lov za oblačili in v trgovini Jil Sander našla noro hude neon čevlje. Ker sem v iskanju skritih zakladov res dobra, se lahko pohvalim, da je bila njihova cena iz slabih 500 evrov znižana na 65 evrov. Je sploh lahko še bolje? V ženskem stilu, to bi bilo greh ne kupiti, saj privarčujem 400 evrov … so šli z menoj. Nato pa sem skoraj celo poletje iskala belo obleko. Po dolgotrajnem iskanju sem jo našla na tem usodnem sestanku v Dolce Viti za 31 evrov in seveda je šla z menoj domov. Če se še za trenutek vrnem v outlet, potem pa zaključim z delom stilistke. Lahko se pohvalim, da sem v trgovini Golden point našla tudi belo čipkasto obleko. Čipka je tako kompaktna, da spodaj nosim le bodi v kožni barvi in vse skupaj je videti res seksi. Obleka je stala 20 evrov in vredna je prav vsakega.

FullSizeRender (5)

No, delo stilistke je lepo, raznoliko, zabavno, sanjsko, a tudi zavajajoče, saj se ti lahko prav hitro zgodi, da več zapraviš, kot zaslužiš, tako da se že prav bojim nedelje, ko fotografiramo jesensko kolekcijo. Držite pesti, da me ne bo preveč oblačil zavedlo in bom na koncu prinesla domov kup novih kosov. Težko mi je, a ne?

#lovemyjob al kako že

FullSizeRender (4)