nedelja

14

avgust 2016

0

koment.

(PO)POTOVANJE: Nov Eko resort s 17 hišicami

Avtor , Objavljeno v (po)POTOVANJE, Intervju

Velika planina bo kmalu bogatejša za nov eko resort, za katerega obljubljajo, da bo ponudil vpogled v čarobno in edinstveno pastirsko tradicijo, neokrnjeno naravo, možno bo okusiti tradicionalne dobrote in uživati v miru narave.  Ob vznožju Kamniških Alp je zrasel Eko resort in pred odprtjem nam je predstavnica Barbara Bešter odgovorila na nekaj vprašanj o novi slovenski turistični destinaciji.

Kdo je zasnoval resort in kaj je njegova rdeča nit?

Posebnost Eko resorta se kaže tudi v arhitekturni zasnovi in aktivnostih, ki se bodo odvijale v njem. Etnološka obarvanost namreč poudarja in približa gostom tradicijo Velike planine, ki je tudi rdeča nit celotnega resorta.

Gre za eko resort – po čem se razlikuje od drugih tovrstnih resortov v Sloveniji in morda celo v Evropi?

Turistično naselje, ki ga gradimo, je tako zaradi rdeče niti, ki povezuje celotno zgodbo, na kateri temelji ponudba, novost doma in v tujini. Gorski zrak, neokrnjena narava in hkrati enostavno dostopna lokacija, kamor se človek umakne od civilizacije in hkrati hitro vanjo tudi vrne, če je potrebno, je zagotovo velika prednost in hkrati nekaj edinstvenega in redkost tako doma kot v svetu.

Turistična ponudba v Eko resortu bo tesno povezana s kmetijstvom, pastirskimi običaji in podeželjem. Turiste želimo približati k naravi in jih vključiti v dejavnosti, ki prikazujejo aktivnosti in življenjski slog lokalnega prebivalstva ter se jih seznanijo z živalmi, gojenjem rastlin in pridelavo živil ter hkrati omogočiti, da uživajo domače pridelano hrano.

Koliko hišk je in koliko ljudi lahko biva v njih?

Trenutno bo na voljo za bivanje 17 lesenih hišic, v katerih lahko bivajo 4+1 osebe, v naslednjem letu pa bodo na voljo tudi glamping šotori za dve osebi.

resort_1

Kaj pa dodatna ponudba? 

Ponudba resorta bo temeljila na pridelavi lastne eko sezonske zelenjave in sestavine, ki  bodo del gastronomske ponudbe. Pridelane bodo na lastnem samooskrbnem vrtu in na najbližjih okoliških kmetijah.

S kmetijo v malem, ki bo prav tako umeščena v resort, bomo goste seznanili s slovenskimi in lokalnimi avtohtonimi živalmi ter tako odraslim kot otrokom na delavnicah predstavilitradicionalne običaje in navade kot so molža krave, pridelava sirov, nega živali …

Resort bo ponujal vodne aktivnosti v biološkem plavalnem ribniku, v mini wellnessu se bodo gostje lahko sprostili v savnah in na masažah.

Kdaj bo otvoritev?

Resort bo odprt že 15. avgusta, ko bodo prvi gostje že lahko poskusili bivanje v naših hišicah, uradna otvoritev pa bo šele septembra 2016.

Kakšna bo cena bivanja?

Cene na hišice se bodo gibale med 100 in 180 evrov, glede na sezono in bodo vključevale zgoraj naštete aktivnosti, hrana bo na voljo z doplačilom.

resort_2 resort_3 resort_4

IMG-20160801-WA0080

FOTO: PR material in Peter Pančur