petek

9

december 2016

0

koment.

NOVICE: Na pogorišču Peka nastali prvi novi čevlji

Avtor , Objavljeno v Novice

Oblikovalka Alja Viryent je po propadu Peka pokazala zanimanje za prostore nekdanjega slovenskega čevljarskega velikana. Zavihala je rokave, stopila v akcijo in zdaj so tu prvi sadeži uspeha.

V teh dneh je namreč predstavile PRVE čevlje, kot je simbolično poimenovala prva para za moške in ženske. “Za PRVE čevlje sem izbrala brezčasne ženske in moške salonarje. Zanje sem izbrala najkvalitetnejše in najmehkejše usnje. Kopito, na katerem so izdelani, v sebi združuje skoraj stoletna znanja moje čevljarske družine, zato lahko s ponosom rečem, da so to najbolj udobni čevlji med ekskluzivnimi,” je ob predstavitvi zapisala Alja. In dodala opis: “Posebnost prvih čevljev so skrbno izbrani detajli in sicer gre za fluorescentno barvo, ki bo omejeno serijo samo 100 parov, vedno ločila od vseh naslednjih kolekcij. Na moškem čevlju je fluorescenten samo šiv na opetnici, pri ženskem čevlju pa je s fluorescentnim sukancem zašit celoten čevelj, da pa ne boste ostali neopaženi, bo poskrbela fluorescentna peta.”

alja_2

Obe seriji sta omejeni le na sto parov, cena pa je 250 evrov, a Alja poudarja: “In ne pozabite, z nakupom vsakega para čevljev, izdelanega v Sloveniji, omogočite preživetje slovenskim družinam.”

Dokaj visoko ceno ustvarjalci pojasnijo tudi z besedami: “Čevlji s podpisom oblikovalke predstavljajo zbirateljski kos, kultni par čevljev, ki se bo zapisal v zgodovino slovenske čevljarske industrije. Z nakupom para čevljev boste postali ključni del zgodbe, podprli njen pogum ter ponovno vzpostavitev čevljarske industrije v Tržiču.”

alja_1

 

Čevlji so naprodaj v prednaročilu in bodo izdelani konec januarja 2017.

Če pa za konec malo špiknem in pikro dodam, ne razumem, zakaj je Alja čevlja poimenovala PRVI women in PRVI men, če imamo dve lepi besedi – PRVI ženski in moški.

foto: Gregor Čuk