petek

30

december 2016

0

koment.

POROKA BO: Najlepše in najzanimivejše poročne destinacije v Sloveniji (Prekmurje)

Avtor , Objavljeno v Poroka BO!

Popotovanje po Sloveniji zaključujemo v Prekmurju. Začeli smo na Primorskem, nadaljevali na NotranjskemDolenjskemŠtajerskem, bili na Gorenjskem in Koroškem. In če še vedno nista našla svoje idealne lokacije za poroko, je sedaj tu še Prekmurje. Le kaj ta ponuja?

  • grad Murska Sobota

dsc_6274_murska_sobota_grad_big

Soboški grad, renesančni dvorec, se nahaja v najsevernejšem mestu Slovenije, Murski Soboti. Obdan je z obsežnim parkom angleškega tipa, ki ima značilne travnate zaplate in se imenuje Mestni park. V njem so dvestoletni gabri, hrasti, lipe in jeseni. Arhitekturno izstopa še nekdanja grajska kapela, ki je danes prostor za civilne poroke. Za sam obred civilne poroke v poročni dvorani paru ni potrebno plačati, v kolikor pa si želita poročiti izven uradno določenega prostora na primer na ploščadi gradu ali na določenem mestu v parku, pa zaročenca potrebujete dovoljenje za samo sklenitev zakonske zveze, kjer je potrebno tudi poravnati stroške za samo sklenitev zakonske zveze v znesku 170,00 EUR. Pri tem sta zaročenca tudi dolžna na svoje stroške poskrbeti za ureditev slovesnega prostora za sklenitev zakonske zveze.

  • grad Grad na Goričkem

od_grsd_grsd_foto_sdzmsnj_1463

Grad Grad se nahaja v naselju Grad na Goričkem. Za vsako poroko je na voljo poročna dvorana na gradu, za bolj doživeto, bogato in romantično poroko pa ponujajo več protokolov, ki bodo ta dan olepšali in ga ohranili v trajnem spominu. Izpolnjeno vlogo mora par oddati na Občini Grad (ZUKD Grad) vsaj 30 dni pred datumom poroke, plačilo pa mora biti izvedeno 10 dni pred poroko.

Ker je na Gradu možno le sklepanje civilnih porok z zdravico ter fotografiranje, postaja vedno bolj priljubljena lokacija za poročno slavje Turistična kmetija Smodiš v Otovcih, ki je nedaleč stran.

  • dvorec Jeruzalem

jeruzalem_ormoz_2

Tam kjer se združijo lepota narave, izbrani okusi, ter prijetno vzdušje, se ustvari pravljica za vsakogar. V kraljestvu užitkov vam pričarajo nepozaben dan. Na enem mestu lahko pripravijo civilni obred, cerkveni obred, ter pogostitev. Obdajajo ga prekrasni terasasti vinogradi v neokrnjeni naravi. Poleg dvorca sta cerkev in čudovit park. V Dvorcu Jeruzalem lahko prenoči in biva 20 gostov, izkušena ekipa pa vam pomaga pri vaših zamislih in predlogih. Tako pri izbiri menija, sedežnega reda, dekoracije miz in dekoracije prostora.

  • Sončna hiša

image_4964165_3

Za butično poroko, ki zadnje čase postaja tudi nov trend je Sončna hiša kot naročena. V petih prostornih in okusno opremljenih luksuznih sobah (suitah), v prelepi, na novo zgrajeni vili, v osrčju pristnega naravnega bogastva Prlekije, lahko gostijo največ 18 gostov hkrati, so pa tudi že organizirala poroko s 40 svati. Sončna hiša je za mladoporočenca, ki si želita svoj obred povsem zase, v intimi hiše. Obred je organiziran na rdeči preprogi – snegu, par lahko spremlja priznana violinistka, sledi nazdravljanje s penino. Romantična poročna večerja par in njune svate čaka v vrhunski lokalni restavraciji, organizira se prevoza tja in nazaj za goste hiše, ki je tisti vikend rezervirana le za mladoporočenca in njune goste (zakup hiše stane cca. 1.400,00 eur). V poročno jutro na novo poročeni par pospremi zdrav in energetski zajtrk s šampanjcem, ki ga postrežejo v posteljo. V poročnem paketu je tudi aromaterapija zanjo in zanj.

Foto: Promocijsko gradivo