sobota

14

januar 2017

0

koment.

MOŠKA VOTLINA: Modni trendi pri ženinu

Avtor , Objavljeno v Moška votlina

Ženine pri porokah velikokrat zanemarimo, jih postavimo na stran. Že pri sami organizaciji, je bodoči mož velikokrat postavljen na stranski tir in podobno je tudi pri stajlingu za poroko. Večina se jih drži klasike, nekateri pa s poročnim stajlingom tudi radi izrazijo svoj edinstven stil in okus. O trendih in smernicah za ženina, o cenah ter samem postopku in svetovanju izbora ženinove poročne obleke, sem se obrnila na blagovno znamko MORRO SARTORIALE, ki ju zaupa tudi pevec Jan Plestenjak.

Style by @connorsgalla #gentsbook

Oblačila Morro Sartoriale so v celoti narejena v Sloveniji, ukrojena so tako, da se popolnoma prilegajo telesu in so izpoved posameznikove osebnosti, saj oblačilo vsak posameznik ustvarja skupaj z vrhunskimi strokovnjaki. Njihovi krojači in šivilje delajo z najkvalitetnejšimi italijanskimi materiali v proizvodnji, ki sledi mednarodnim standardom.

Kakšen je slovenski ženin – jih je veliko pripravljenih, da si dajo izdelati obleko po naročilu?

Slovenski ženin si želi biti eleganten. Večina se prepusti nasvetom svetovalcev ali partnerk, vse več jih ima točno zamišljeno podobo ženina. Tisti, ki nosijo poslovne obleke, vedo prednosti in slabosti kupljene obleke ter znajo ceniti obleko, narejeno po meri. Vedo, da je prava investicija.

Style by @brentwilsonfashion #gentsbook

Kako se začne tisti prvi posvet z ženinom in kako pridete do končne ideje?

Prvi posvet z ženinom je podoben običajnemu posvetu, le začne se nekoliko drugače. Skozi kratek pogovor želimo izvedeti čim več o samem dogodku, nevestini obleki, predvsem pa o njegovih željah ter pričakovanjih. Le tako se lahko ženinovi viziji poročne obleke pri izdelavi čimboljše približamo. Pozorno opazujemo njegove prednosti in predlagamo modele, ki znajo to poudariti. Sledi ponudba tkanin in jemanje mer. Vmesna faza do končne ideje je lahko ena ali jih je več, skice detajlov, v času izdelave smo v kontaktu, saj je želja po odličnosti prisotna na obeh straneh.

Tisti, ki vašega dela ne poznajo najbolje, takoj pomislijo, da so obleke, delane po meri, zelo drage in si jih večina ne more privoščiti. O kakšnih zneskih govorimo in glede na kaj (verjetno na material in zahtevnost izdelave) se spreminjajo?

Stalne stranke vedo, da je vsaka obleka po meri investicija in najcenejša reklama. Za poročno obleko so stranke pripravljene investirati, četudi elegantnih oblek ne nosijo vsak dan. Boljša osveščenost bo vsekakor pripomogla, da bo cena razumljiva bolje in odločitev hitrejša. Cene so v največji meri odvisne od samega izbora blaga in posebnosti v izdelavi. Ponujamo obleke že od 299 evrov naprej.

27

Kolikokrat se ponavadi dobite z ženinom (koliko pomerjanj je potrebnih)?

Ponavadi je dovolj eno vmesno pomerjanje, redkeje dve do tri. Strokovnjakinja za konstrukcijo oblačil je poleg svetovalke prisotna od samega začetka, zato točno ve posebnosti in zahteve ženina.

Kakšni so trenutni trendi v poročnem svetu?

Moj veliki dan naj bo po moje” velja vse bolj tudi za ženine. Trendi v poročnem svetu so že nekaj časa bolj v prid takoimenovanega visokega uličnega sloga, kar pomeni, da so meje formalne poročne oprave postale nekoliko tanjše. Obstaja visoko zavedanje o pomembnosti suknjiča, detalji in modni dodatki pa so tisti, ki še pridobivajo na moči. Poročni dan je dolg, zato naj poročna obleka omogoča več različnih podob. Trodelna obleka je tako postala izjemno zanimiva tudi v svetlejših sivih barvnih odtenkih. Brezrokavnik je tisti element, ki nudi ‘formalno oporo’ v sproščenih trenutkih, ko ženin odloži suknjč in po želji zaviha rokave. Moška poročna obleka zdaleč ni več samo nevtralni modni dodatek nevestine obleke, temveč del sofisticirane podobe in osebne zgodbe. Morro poročne obleke so združba čustvene estetike in perfektne funkcionalnosti. Vsak detajl je premišljen, vsaka podloga izbrana kot druga koža. Visoko kakovostne volne po želji krasi žlahtni sijaj svile.

Ali veljajo pri ženinu in njegovem poročnem stilu kakšne posebne zakonitosti?

Moška poročna obleka je skupek različnih elementov. Eden izmed njih je tudi ženinov slog oblačenja, ki ga ne smemo zanemariti. Dobro je, če ženin jasno pove, kaj ga skrbi in kaj si želi. Naša naloga je, da ugodimo njegovim zahtevam in nadgradimo podobo njegovih želja v okviru videza neveste in planiranega dogodka. Nasmeh v ogledalu na poročno jutro je vreden vsakega koraka.