sobota

17

marec 2018

0

koment.

D.I.Y.: Lovilec sanj za otroško sobo

Avtor , Objavljeno v DIY

Lovilec sanj ali dream catcher je na mojem seznamu želja že nekaj časa. A bolj kot kupiti, sem ga želela sama narediti, da je nekaj posebnega. In ker so praktično vse stene našega stanovanja že zapolnjene, sem se odločila, da ga naredim za punci.

Na spletu najdeš ogromno inspiracije za ‘naredi sam’ lovilec sanj, najbolj sem se navduševala nad res ogromnimi, ko za obroč uporabim kar hula hop obroč, ampak za njuno sobico tako velik res še ne paše, zato sem naredila mini verzijo.

V bistvu sem kupila kar set za lovilec sanj, a mi ni bilo všeč, da sta se mešali svetla in močna roza barva, zato sem od njega pobrala samo obroč in usnjen trak, ostale drobnarije pa pobrala kar iz svojih zakladov. In največjo inspiracijo sem črpala iz obroča, ki ga je za svojo hčerko naredila kolegica Nika Veger in ki je eden izmed najlepših dream catcherjev kar sem jih videla. Najdeš ga tukaj.

IMG_9107

POTREBŠČINE:

– kovinski obroč

– ploščati usnjen trak

– debelejša vrvica

– dodatki (perje, svileni trakovi, umetne rože, …)

IMG_9108

Najprej sem ovila kovinski obroč s ploščatim usnjenim trakom. Začetek in konec pritrdim z vročo pištolo za lepljenje.

IMG_9109

Potem naredim osrednji motiv s prepletanjem močnejše vrvice. Postopek najbolje oriše skica, zaključim pa ga z dvema okraskoma.

IMG_9128

IMG_9112

Potem pa sem poleg peres na obroč obesila svilene trakove in nekaj čipke. Na spodnji del obroča z vročo pištolo nalepim še umetne rože (vmes sem si parkrat premislila glede velikosti rož, hehe) in dva metuljčka in izdelek je končan!

IMG_9110

1. verzija

IMG_9125

2. verzija

Kako se ti zdi? Jaz sem super zadovoljna!

IMG_9126

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.