sreda

20

september 2017

0

koment.

D.O.M.: Kaj v svojem domu ‘potrebuje’ vsaka modna navdušenka?

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Tudi ti vzdihuješ vse možne samoglasnike, ko pregleduješ Instagram in Pinterest ter iščeš inpiracijo za svoj ‘modni’ dom? Modne navdušenke, blogerke in trendseterke nas vsak dan navdušujejo s svojim modnim okusom in tudi okusom za notranji dizajn, zato se vedno večkrat prav k njim zatečemo po inspiracijo. In kaj potrebuje vsaka modna navdušenka v svojem domovanju, kateri so tisti detajli, ki bodo tvoj dom naredili super trendovski?

1. Statement kos pohištva

sedezna-garnitura-maui-v-zeleni-barvi-temno-zelena-trendi-tekstil-zandiara_hu0fxeplV4ersCf9FUTIJTrlJH4

sedežna garnitura MAUImömaX, 999 eur

To je ponavadi večji kos pohištva kot je velika miza, ali pa kavč v dnevni sobi, ki je nekaj posebnega, je zanimive in razkošne barve, ki nam zagotovi takojšen ‘UAU’ učinek. Modna navušenka tako ne izbere kavča v preverjeno sivi barvi, ampak se na primer odloči za smaragdno zelenega v žamet različici, ali kraljevsko modrega, morda tudi sončno rumenega in ga oplemeniti z zanimivo izbiro okrasnih blazin v prav tako drzni barvi.

2. Modni kosi na stojalu

mobilno-stojalo-za-obleke-saturn-barve-kroma-kovina-umetna-masa-moemax-modern-living_onPIZFEYAPvf1DTh2ZoIsfpKv88

mobilno stojalo SATURNmömaX, 44,90 eur

Vsaka modna blogerka mora seveda imeti garderobno omaro, ki mora biti dovolj velika in predvsem funkcionalna z veliko policami, na katerih je dovolj prostora za vse dizajnerske kose. Seveda pa mora biti omara ali stojalo za oblačila del prostora, zato morajo biti oblačila, modni dodatki in čevlji vedno lepi, čisti, zlikani in stilsko urejeni. Velikokrat si modne blogerke kupijo kar enostavno stojalo za oblačila in na njega postavijo svoje ‘statement’ modne kose.

3. Mizica za ličenje

kozmeticna-miza-sara-bela-kovina-steklo-moemax-modern-living_S9oCgLHJdNwldMqz39FZwYM_KA0

kozmetična mizica SARAmömaX, 149 eur

‘Must have’ vsakega domovanja modne in lepotne navdušenke je lična toaletna mizica, ki vabi poglede in ki hrani vsa naša ličila.

4. Osebna nota

okvir-za-slike-gitta-barve-wenge-moderno-steklo-les-moemax-modern-living_0bdPZFSvarcPVySPjiDfTL3XzvE

okvir za slike GITTAmömaX, 3,99 eur

Karakter boste stanovanju dali z umetniškimi slikami in osebnimi fotografijami, ki jih popestrite s trendovskimi okvirji. Prijetno vzdušje lahko ustvarite tudi s knjižno polico, na kateri bodo knjige vaših najljubših pisateljev in spominki, ki vas spomnijo na lepe dogodke.

5. Različne teksture

ovcja-koza-mia-bela-romantika-ostali-naravni-materiali-moemax-modern-living_9fluKkTjIMRer2dRI53W1KjlMms

ovčja koža MIA,  mömaX29,95 eur

In tudi vzorci. Modno stanovanje ali domovanje tako kot modni stil ni sterilno, lahko je sicer minimalistično, še posebno priljubljen je skandinavski stil, ampak vedno se poigravamo z različnimi vzorci in tudi teksturami. Teksture namreč vplivajo na občutenje materiala  in so ključnega pomena pri vizualni zanimivosti prostora.

6. Osvetlitev, osvetlitev in še enkrat osvetlitev

viseca-svetilka-skeletton-barve-bakra-trendi-kovina-moemax-modern-living_hl1vWgqDiLSgimjhBkWNkB4BUJs

viseča svetilka SKELETTONmömaX, 19,99 eur

Eden izmed zelo pomembnih detajlov v domu je svetloba, ki jo mora biti v domovanju čim več. Najbolje je, da je naravna svetloba, pa tudi ambientalna svetloba je zelo pomembna. Šik stanovanja ni brez prave osvetlitve, ki naj bo raznolika, posebna, manjkati pa ne sme ambientalne razsvetljave. Trenutno zelo popularna so t.i. industrijska svetila v črni in metalik barvah.