sreda

23

maj 2018

0

koment.

D.O.M.: 5 idej, kako vaš mini balkonček spremenite v vašo sanjsko ‘počitniško’ destinacijo

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

set za balkon STACY, 89,90 eur

Ko se začnejo toplejši dnevi, tudi mi vse bolj migriramo na svež zrak in nič ni boljšega kot začeti dan s kavico na domačem balkonu. Kaj pa narediti, ko je naš balkon bolj mini velikosti? Se iz njega še vedno da narediti trendovski in predvsem uporaben balkon? Odgovor je vsekakor!

Če je balkončkanje vaša najljubša počitniška destinacija, potem si morate mini otoček narediti karseda prijeten in kmalu bo ta mini prostorček pred vrati vaše dnevne sobe postal vaša sanjska destinacija za sprostitev in odklop.

set-za-balkon-grace-crna-vecbarvno-moderno-kamen-kovina-moemax-modern-living

set za balkon GRACE, 129 eur

1. SKICIRAJTE

Kadar imamo zelo malo prostora, v katerega želimo vmestiti nekaj pomembnih detajlov, si je potrebno vzeti čas za zasnovo, za skico, ki nam bo bolje orisala, kje naj bi kakšen element stal in kako bo izgledala prostorska razporeditev. Groba skica je potrebno gorivo za naše ideje, saj lahko izpostavi kakšen problemček, ki nastane, ko si bolje zvizualiziramo naš sanjski balkon.

2. POSPRAVITE

Balkonsko pohištvo nam samo po sebi ne bo dalo nekega magičnega občutka, ampak bo to naredila predvsem izbrana dekoracija in stanje balkona, ki naj ne postane odlagališče za star papir ali pa shranjevanje božičnih okraskov, koles in še kaj. Še posebno, če ste na njem omejeni s prostorom.

balkonset-nice-in-grau-silberfarben-grau-metall-moemax-modern-living

Balkonski elementi potrebujejo prostor, da zasijejo in da se bomo mi počutili dobro, ko bomo zjutraj na balkonu pili svojo jutranjo kavico in ne gledali starih škatel in podobne ropotarije.

3. PREMISLITE

Majhen balkon torej ni ovira, a vseeno dobro premislite, kateri elementi se bodo znašli tam in kako bodo med seboj delovali. Če ležalnik zavzame preveč prostora, potem ga črtajte iz seznama in se raje odločite za visečo mrežo ali bolj udoben stol.

4. DEKORIRAJTE

Izkoristiti velja tudi dekoracijo. Če nimate prostora za rastline, pa jih vseeno obožujete, jih preprosto obesite z visečimi košaricami ali pa se odločite za lestev, na kateri bodo lično razporejene dišavnice ali cvetoče rože. Atmosfero bodo sprostile in jo naredile bolj počitniško tudi lučke in raznorazni lampijončki in solarnimi svetilkami.

balkonset-sevilla-in-beige-hellbraun-hellbraun-beige-modern-glas-kunststoff-moemax-modern-living

5. UŽIVAJTE!

In pa za konec samo še uživajte v postavitvi, dekoriranju in na koncu tudi v prijetni atmosferi prenovljenega balkončka!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.