sobota

26

avgust 2017

0

koment.

D.O.M.: Oaza sprostitve

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Oaza miru in sprostitve, ki bi jo moral imeti vsak dom. Najbolje je, da si jo pričarate v kopalnici ali spalnici in to že s samo nekaj triki in pametno izbranimi detajli.

Kaj je še boljšega, ko pridete domov po dolgem dnevu, si pripravite vročo kopel, poslušate svojo najljubšo glasbo in uživate v skodelici pomirjujočega čaja. Potem se spustite pod puhasto odejo in se potopite v globok spanec. Toda v nekaterih stanovanjih in hišah nekaj manjka, nekaj, kar lahko njenim prebivalcem pomaga, da se sprostijo.

Daljni vzhod sreča s Skandinavijo

relax-oasis1

IMG_6667

posteljnina RELAX, mömaX, 19,99 eur

vaza NATURELLE, mömaX, 9.99 eur

dekorativne črke RELAX, mömaX, 9,99 eur

okrasna blazina RELAX, mömaX, 9,99 eur

okrasna blazina PHIL, mömaX, 9,99 eur

fotelj BEA, mömaX, 139 eur

sveča RUTH, mömaX, 5,99 eur

okrasna blazina ELENA, mömaX, 14,99 eur

Naj vas navdihne kultura in pomirjujoč Daljni Vzhod in sodobni Skandi-šik, s hladnimi barvami, naravnimi materiali in organskimi oblikami. V prostor umestite mehke pastelne barve, kot so svetlo modra, mint zelena, svetlo zelena, bež, kameno siva in rjava, ki so združeni v svež in naraven videz. Temu dodajte še elemente, ki jih navdihuje Bližnji Vzhod, kot je simbol Bude, bambus in pohištvo iz ratana.

Naravna sprostitev

relax-oasis2

IMG_6668

sveča RUTH, mömaX, 9,99 eur

sukulenti HELENA, mömaX, 5,99 eur

držalo za čajno svečo BUDDHA, mömaX, 5,99 eur

cvetlični lonček LUIS, mömaX, 6,99 eur

bambus NOAH, mömaX, 26,95 eur

Ni potrebno, da smo vedno v naravi, kjer se lahko sprostimo in se vrnemo k svojim koreninam, vse to lahko prenesemo v bivalne prostore, kjer naj ne manjka naravnih materialov. Gradivo pohištva mora biti predvsem naravni les v svetlih tonih. Mešanica bež in bele barve ustvarja sproščen naravni in čist videz. V prostor umestite tudi rastline, trenutno zelo priljubljeni so sukulenti, ker potrebujejo malo nege.

Preklopite na SPROSTITEV

Da bi se popolnoma sprostili, zdaj manjka le nekaj drobnih podrobnosti. To so puhasti kopalni plašči in brisače ter mehke blazine in odeje, ki vas vabijo, da se po kopeli sprostite. Sproščeno vzdušje naredijo tudi dišeče sveče, pa tudi kadila.