četrtek

25

avgust 2016

0

koment.

D.O.M.: Prijazni moj robotek

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

O tem, da sem konec pomladi postala ambasadorka znamke iRobot sem že pisala, zdaj pa je čas, da od poziranja preidem k čiščenju. Oziroma je k čiščenju, ali točneje sesanju, prešel kar naš iRobot Roomba 980, ki sva ga z možem poimenovala Rory. Rory kot Roary, dirkalni avto iz istoimenske risanke. In zakaj je prav Rory? Ker je naš robotek zelo hiter ter učinkovit in mu ime nadvse pristoji. Sedaj je naš družinski član že tri mesece in moram priznati, da je že po enem tednu postal popolnoma nepogrešljiv.

Kot gospodinja se v najinem domu kar dobro znajdem, rada kuham, rada imam pospravljeno, nisem pa tako zelo natančna za brisanje prahu ter sesanje tal. Vedno najdem kakšen razlog, da to opravilo prestavim na kakšen drug dan. A naslednji dan vedno plačujem davek, vsaj pri sesanju, saj imamo doma dva kužka, ki svojo dlako – še posebno mešanček Medo – puščata vsepovsod. Odkar imamo Roryja sem prosta kot ptička na veji in o tem se ne hecam.

IMG_6641

Še vedno se vsakič znova, ko praznim koš, sprašujem, odkje ta robotek najde toliko prahu, pasjih dlak in ostale umazanije. Sesa vsak drugi dan, nastavljen je na 9. uro zjutraj in svoje delo, ko pridem čez nekaj ur domov, že zdavnaj opravi. Še vedno grem včasih gledati, kako je posesal in še vedno se čudim 😉 Tisti dan, ko vem, da bo Rory sesal, za njegovo boljše premikanje odmaknem stole v jedilnici, čeprav mi jih ne bi bilo treba.

IMG_6642

Tudi kužka sta se že prav lepo navadila na našega robotskega hišnega ljubljenčka, oziroma pomočnika. Ponavadi je mali Kuki sam v stanovanju z njim, ko sesa, še vedno ga sicer ne spusti iz oči, a nikoli ne laja nanj in če ga vprašam, kje je Rory, gre do Roryjeve postaje in prha vanjo 😉

IMG_6640

Sicer pa sem velikokrat, kadar sesa, tudi doma, za pisalno mizo, kjer pišem članke in objavljam novosti na blogu in tudi takrat Rory veselo sesa ter mi s tem, ko dopoldan posesa celotno stanovanje, prihrani veliko časa. Zelo lepo se obnese tudi aplikacija, ki jo imam na svojem telefonu, saj sem ga velikokrat aktivirala na daljavo, na primer, ko sva se z možem peljala z dopusta in sem vedela, da ni bilo dva tedna nikogar v stanovanju in je bil lepši občutek priti v sveže posesano stanovanje.

 

Nova Roomba® 980 v nasprotju s svojimi predhodnicami posesa celotno nadstropje vašega stanovanja (do 185 m2), po potrebi, pa si gre med sesanjem napolniti baterijo in se po polnjenju vrne v prostore, ki jih še ni uspela posesati. Za orientacijo v prostoru poskrbi poleg že znane tehnologije iAdapt® še nova tehnologije vSLAM®, katera prostor zaznava tudi vizualno. Novost je tudi uporabniku prijazna aplikacija za pametne telefone in tablice, s katero lahko nastavite urnik čiščenja, ali pa Roombo enostavno, kar iz delovnega mesta pošljete k sesanju. Ponaša se tudi z novo, Li-Ionsko baterijo. AeroForce™ košek pa ima nov, t.i. Carpet Boost sistem, ki poskrbi, da se sesalna moč koška 10-kratno poveča med sesanjem tepihov.

**Proizvode znamke iRobot najdete po vsej Sloveniji. Če vas zanima v katerih trgovinah si jih lahko ogledate, potem obvezno kliknite sem. Ne pozabite pa se pridružiti tudi njihovi Facebook strani iRobot, kjer vas bodo stalno obveščali o novostih, pa tudi kakšnem super popustu.