sobota

15

julij 2017

0

koment.

D.O.M.: Priročni nasveti za prijetnejšo pot na dopust

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Obdobje poletnih dopustov je vsekakor eno najlepših v letu. Sonce, morje, raziskovanje novih krajev, nova poznanstva, čas za družino in zase. A do naše rajske destinacije nas pogosto vodi dolga in naporna pot. Preberite nekaj uporabnih nasvetov, kako se nanjo pripraviti, da bo čim bolj prijetna.

Zaslužen in težko pričakovan dopust je čas, ko naposled vdihnemo. Pustimo za seboj stres in skrbi, povezane s službo. Zapremo računalnike, stišamo telefone. To je čas, ko bližnje večkrat pogledamo v oči, se več smejimo, čas, ko se znova povežemo s svojim bistvom. Še prej pa … pot do tja! Že sama misel nanjo je lahko utrudljiva. A ni treba, da je tako. Pot je lahko lepo doživetje, če se le nanjo dobro pripravimo. Preizkusite naslednje nasvete.

  1. Pravočasnost je ključna

Imate navado, da vse prelagate na zadnji hip? Še zdaleč niste edini. A ko gre za dopust, je priprave resnično vredno začeti pravočasno. Pravočasno razmislite o tem, kaj vse je treba vzeti s seboj in dneve pred dopustom po malem namenjajte pripravam. Pomislite na obleke, dokumente, zavarovanja, hrano, kozmetiko, zdravila. Tako se boste izognili temu, da se tik pred dopustom povsem izčrpate in se na pot odpravite utrujeni. Zagotovite si tudi dovolj spanja pred potjo in s tem več potrpljenja. Tudi na samo pot se odpravite dovolj zgodaj, tako boste mirneje prenašali morebitne zastoje. Če je le mogoče, za odhod izberite dneve in ure, ko je prometa na cestah manj.

  1. Pripravite dobro malico in obilo vode

Lačni smo res drugačni. Manj imamo potrpljenja, smo brezvoljni in utrujeni. Opremite se z jedmi, ki vas osvežijo, vam dajo energijo in so lahke. Sadje, zelenjava, polnozrnate štručke in polnozrnati rogljički so odlična izbira. Izogibajte pa se hrani, ki vam utegne povzročiti slabost in ki se zlahka pokvari. S seboj vzemite tudi obilo vode, povsem zlahka se zgodi, da obtičite v zastoju. Poleg tega je voda, ki jo natočimo doma, in ne kupljena, prijaznejša do naše denarnice in do okolja. Vsaj nekaj jo natočite v termo steklenico, da bo ostala hladna. Za otroke pripravite kakšno sladko presenečenje.

mömaX ima čudovito linijo, idealno za na pot, imenovano mömaX 4 YOU, ki vsebuje številne zanimive izdelke kot so steklenička za vodo, lonček za kavo, posoda za shranjevanje živil in celo hladilna torba, ki je idealna za na plažo ali za na daljšo pot. Najdete jih v vseh mömaX poslovalnicah.

Image-1

termo lonček za kavo, mömaX, 1,99 eur

steklenička za vodo mömaX, 1,99 eur

posoda za shranjevanje živil mömaX, 1 eur

hladilna torba mömaX, 4 eur

  1. Opremite se s čistilnimi robčki

Kako zelo prija tuš, ko pridemo na cilj! K sreči je danes na voljo veliko izdelkov, ki poskrbijo za svežino tudi na poti. Zelo priročni za na pot in za priložnosti, ko v bližini nimate vode ali vam primanjkuje časa, so čistilni robčki. Za obraz, telo, za nego dojenčkov in tudi za intimno nego. Intimni robčki NIVEA Intimo Fresh Comfort z alojo in vonjem belega čaja ter NIVEA Intimo Mild Comfort z izvlečkom kamilice in bisabolom vsebujejo blage formule z mlečno kislino, ki pomaga ohranjati pH-ravnovesje nožnice ter njen naravni zaščitni sistem.

NIVEA Intimo Mild Comfort robcki

4. Tudi zabava je pomembna

Pot si lahko čudovito polepšamo, če del priprav namenimo tudi zabavni sprostitvi med potjo. Za otroke pripravite knjige, barvice in igrače, zamotite jih lahko tudi z besednimi igrami, kot sta na primer iskanje besede na določeno črko ali tekmovanje, kdo prej zagleda določen predmet v okolici. Pripravite si glasbo, ki jo imate radi. Ob prepevanju, pa četudi nimate posluha, čas veliko hitreje mine.

In še to, med potjo naredite več postankov, se razhodite in otrokom omogočite, da se raztečejo. Smuknite v lahkotna oblačila, ki vas ne bodo utesnjevala. Naj bo pot čudovit del potovanja. Konec koncev v življenju šteje vsaka minuta.