torek

23

januar 2018

0

koment.

D.O.M: Top 6 trendov, ki bodo krojili notranje oblikovanje #trendi2018

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Pobrskali smo po trendih, ki bodo krojili notranje oblikovanje leta 2018. Z malo inovativnosti jih lahko vsakdo vnese v svoj dom.

Okrogli vzorci

Geometrični potiski bodo v letu 2018 imeli pri notranjem oblikovanju še bolj pomembno vlogo. Čeprav bodo v trendu prav vsi geometrični liki, pa bo zagotovo poudarek na krogih. Gre za zahteven vzorec, ki ga je v že opremljeno stanovanje kar težko vnesti, tako da lahko začnete z manjšimi detajli, kot so okrasne blazine ali slike. Bolj pogumni pa lahko posežejo tudi po tapetah.

Barva na barvo

barva_na_barvo

Ko rečemo, da bosta letos moderni barva na barvo ne mislimo nasprotujočih kontarstov, ampak da se barva pohištva zlije z barvo zidu. Z letošnjim letom si je trend utrl pot v oblikovanje. Pa še nekaj je zanimivo, tudi pri odtenkih ne bomo varčni, saj so najbolj trendi močne barve in najbolj priljubljena barva petroleja.

Namesto srebra topla kovina

pipa

Tudi obrisi tega trenda so se že kazali v preteklih letih, a v letu 2018 bo še bolj modno. Srebrna barva dokončno – tudi v kopalnici, izgublja svojo moč. Če boste letos prenavljali kopalnico, se spogledujte s pipami, ki so v barvi medenine, starega zlata ali bakra. Srebrne pipe so preteklost.

Naravni elementi

momax_5

 

Kamen in les sta ključna elementa, ki bosta poudarila vaš dom. Pri izbiri naravnih materialov je pomembno, da odsevajo naravne geografske zakonitosti. Kaj to pomeni v praksi? Vdihnemo okolico, si ogledamo gore in kanček vnesemo v svoj dom. Surovost kamna lahko izpopolnimo s topline lesa. Poleg tega so omenjeni materiali vsi kvalitetni in imajo dolg obstoj.

Rumena in olivna barva na pohodu

rumena_olivna

Lepo je videti, da se rumena vrača, je trend pospremila priznana ameriška oblikovalka, ko se je izkazalo, da bo leto 2018 tudi leto rumene barve. Čeprav ima rumena barva različne pomene – lahko je energijsko polna kot sonce, ali spodbuja ljubosumje, pa bo to njeno leto. Kako jo boste sami umestili? Vedno je najlažje, da ne pretiravate, če se barve slučajno naveličate in izberete le kakšno okrasno blazino ali statement vazo.

Poleg rumene barve bo v vsej svoji veličini zasijala tudi olivno zelena, ki v vaš dom prinesla domačnost.

Žametno pohištvo

žamet

Žamet se je vrnil v modo in posledično tudi v dizajn. Čeprav tuji oblikovalci ne verjamejo, da bo trend trajal, pa so navdušeni nad modrimi odtenki naslanjačev. Ob tem pa opozarjajo, da če niste vajeni eksperimentiranja, da je bolje, da izberete granitno sivo.