torek

22

september 2015

0

koment.

D.O.M.: Vse kar rabim je 110/58 cm …

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

😉 sliši se malce kinky, pa v resnici ni. Gre za moj prostor v stanovanju. In čeprav bi si mislili, da je moj prostor omara ali pa soba za čevlje, se seveda motite. Moj prostor prihaja v obliki 110/58 centimetrov in je pisalna miza. Tu verjetno preživim kar največ časa, saj včasih še ob večerih besno udarjam po tipkovnici in lovim namišljene roke za oddajo člankov. Zakaj namišljene? Ker tisti, ki me poznajo vedo, da roka za oddajo praktično še nisem nikoli zamudila, saj si sama postavim svoje roke, ki so ponavadi skoraj teden dni pred dejanskimi 😉

Teh 110/58 centimetrov je skoraj čudežnih. Kljub temu, da je moja pisalna miza postavljena skoraj v sredino glavnega prostora v hiši, torej med dnevno sobo in jedilnico, sem tam kot v mehurčku. V svojem svetu, v mali pisarni, ki je bolj dragocena kot karkoli. V daljavi sicer slišim glas Kukija ali Medota, ki se podita po travniku in verjetno za ograjo preganjata poštarja, slišim tudi zvok sušilca, ki mi sporoča, da je prva žehta že posušena, a vseeno je to moj prostor. Moj prostor, ki ga ne bi zamenjala za nobeno fensi-šmensi pisarno na svetu.

Moj prostor je včasih sestavljala preprosta bela miza brez predalov, ki ni bila niti približno stabilna, vedno se je majala v eno stran in sem jo morala podlagati. Začuda sem z njo preživela več kot pet let. Kasneje je poleg nje prišel še zelen predalnik in s situacijo sem bila popolnoma zadovoljna, ne pa noro navdušena. Že nekaj časa sem imela shranjeno popolno mizo iz mömaxa, za katero sem res vzdihovala. To je pisalna miza Druham, ki me je navdušila s svojim dizajnerskim, malce retro stilu in minimalističnim izgledom. Je res THE kos pohištva, ni le pisalna miza. 

Screen Shot 2015-09-22 at 08.48.06

pisalna miza DURHAM, 169 eur

Moja reakcija, ko si kupim kaj novega, bodisi nov modni kos, bodisi del dekoracije ali pohištva, je vedno enaka – zelo otroška, saj mi ta stvar da nov zagon za delo. Tako da se zdaj raje usedem za njo, meni, da imam več delavnega elana pri pisanju člankov in novih projektov. Hecno, ampak takšna sem 🙂 in poleg tega, da imam zdaj še več motivacije za delo, si oči spočijem na tem prelepem dizajnerskem kosu, ki polepša tudi cel prostor. A ni to lepo?

Tjaša