ponedeljek

28

november 2016

0

koment.

DIY: Adventni koledar

Avtor , Objavljeno v D.O.M., DIY

Včeraj smo na adventnem venčku že prižgali prvo svečko, v četrtek pa bomo tudi uradno vstopili v veseli december. In morda odprli tudi prvo okence, prvo darilo na adventnem koledarju, s katerim odštevamo dneve do božiča. Letos sem se odločila, da bom tudi jaz odpirala darila, a ne na klasičnih adventnih koledarjih, temveč sem malce večjega in zato tudi malce bolj posebnega ustvarila kar sama. To bo moj 1. adventni koledar, oziroma najin prvi, zato sem želela, da je nekaj posebnega.

fullsizerender

POTREBUJEMO:

  • okvir za sliko (sama sem uporabila lestev za fotografije, kupila sem jo v mömaXu)
  • 24 darilnih vrečk (Tedi, Smile Concept Store)
  • različni okraski kot so lizike, perje, obeski, trakovi …
  • ščipalke
  • flomaster

fullsizerender_1

Sam postopek je nadvse enostaven, najprej sem svoj okvir za fotografije (lestev) čvrsto pritrdila na steno.

img_1281

img_1285

img_1283

Nato pa sem nadaljevala z okraševanjem vrečk. Pomembno je, da na vsako napišemo številko od 1-24, jaz sem potem vrečke še malce okrasila s perjem, ščipalkami ali lizikami. To je tisto malce bolj zamudno delo, še posebno, ko dajemo v vrečke darilca. Ker je adventni koledar za naju z možem, sem se odločila, da seveda morajo biti tudi darila zanjo in zanj. A namesto, da bi kupovala 48 različnih daril, sem kupila 12 ‘zanjo’ in 12 ‘zanj’.

img_1287

Nato vrečke s ščipalkami obesimo na lestev. Jaz sem se odločila, da jih ne bom po zaporednih številkah, ker tudi sicer adventni koledarji niso tako narejeni in je bolj zabavno malce poiskati pravi datum, pravo številko.

img_1288

Koledar sem še malce okrasila z raznimi obeski in prazničnimi lizikami, za bolj praznično vzdušje.

img_1284

Ko obesimo še zadnjo vrečko, še zadnje darilce, lahko potem naš koledar samo še občudujemo in ne vem za vas, ampak jaz komaj čakam četrtek! 😉

fullsizerender_2