četrtek

31

december 2015

0

koment.

DIY: Bakrena lučka po moji meri

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

V prejšnjem postu sem že zapisala nekaj vrstic o prenovi svojega pisarniškega kotička, a prenova se tu ni končala, saj je novo podobo dobila celotna dnevna soba. Obljubim, da bom razkrila celo, a po korakih, saj zadnje podrobnosti še niso dokončane – v okvirjih, ki sem jih že dala na steno, so še vedno reklamne fotografije. Sem pa izredno ponosna na svojo novo lučko, ki je z malo domišljije postala čisto nekaj drugega, kot je bila mišljena.

O svoji trenutni ljubezni do bakrenih izdelkov sem že nekaj napisala, tako da ni čudno, da so me v mömaXu v trenutku osvojile prav bakrene luči. Na pisalni mizici je svoje domovanje našla namizna svetilka, bakreno samostoječo svetilko imamo tudi pri sedežni garnituri, a ker je bila tudi med mano in visečo bakreno lučjo ljubezen na prvi pogled, sem tudi to kupila. Viseča bakrena mrežasta kugla je osvojila moje srce, a tu nastopi težava, saj je nimam kam obesiti. Zato sem se odločila, da bom zadevo vzela s svoje roke in jo predelala. No, predelal mi jo je svak, a ideja je moja.

Za tri evre je kupil pribor – stikalo in vtikač, malo pošraufal in lučka že stoji na svoji omarici za napisom H O M E. Ker je skozi bakreno mrežo dobro vidna tudi žarnica, sem se odločila za posebno vintage kolekcijo žarnic iz mömaXa.

IMG_0886

Vintage sijalka

Nauk zgodbe – z malo domišljije lahko marsikatero stvar malce preoblikujemo in dobimo popolnoma nov zgodbo, tako da se pri opremljanju ne zadržujte in poskušajte v prostor vnesti čim več svojih idej – tudi če so malce bizarne.