sreda

5

december 2018

0

koment.

DIY: Božično novoletne voščilnice (tudi ‘otroška’ edicija)

Avtor , Objavljeno v DIY

Tako kot pisanje in pošiljanje kartic iz potovanj, se mi zdi, da tudi običaj pošiljanja prazničnih čestitk upada, oziroma se je izrekanje lepih želja za praznike preselilo večinoma na splet. A vseeno decembra dobimo domov največ pisem z dobrimi željami in od lanskega leta praznične čestitke pošiljamo tudi mi kot družina.

Tako bodo tudi letos naši najbližji, sorodniki in prijatelji dobili praznično voščilo. Kaj naj rečem, ponosna sem na nas kot družino in to tudi rada ovekovičim, zato bomo to nedeljo tudi imeli praznično fotografiranje, za katerega mislim, da trend iz leta v leto narašča.

A današnja objava ni namenjena foto-čestitkam, pač pa takšnim, ki jih lahko naredimo sami. Saj ne, da je s kupljenimi kaj narobe, še posebno, če gre delček od prodaje v humanitarne namene, ampak ustvarjanje čestitk je zanimivo tudi za otroke in vsekakor se bom izdelave še kdaj lotila.

Zamisel je zrasla na zelniku moje Katje, s katero radi delava DIY projekte. Lansko leto sva tako ustvarili ‘lep’ božični pulover, letos pa je Katja predlagala čestitke. Za kakšne se je odločila ona, si lahko pogledaš tukaj, meni osebno se zdijo zelo zelo lepe in kar ‘ta prave’ čestitke, moje pa so, no, kako bi se izrazila – predvsem sem jih hitro naredila in še punci sta mi malce ‘pomagali’, oziroma posodili stopalci.

Ideja je sicer bila, da bi vse tri verzije ustvarila s puncama, njunimi rokicami, podplati in podobno, ampak dejstvo je, da nista več tako majhni punčki in imata na primer rokico že kar veliko in je bilo moje ideje kar težko uresničiti in spraviti na manjšo čestitko. Zato sem ostala pri nogici kot božični jelki, sicer pa je na spletu ogromno idej, kako vključiti tudi malce večje otroke, da pomagajo pri izdelavi in ne samo ‘posodijo’ rokico ali nogico.

UPORABILA SEM:

  • papir (raznobarvni),
  • čopiče,
  • barve,
  • pisalo,
  • lepilo in
  • škarje.

Zgornjo čestitko sem ustvarila tako, da sem pobarvala podplatek od ene izmed dvojčic z zeleno barvo, ga odtisnila na bel list, nato pa postopek ponovila še z drugim podplatom. To naj bi bila božična jelka, ki sem jo potem sila preprosto ‘okrasila’, ji narisala božično zvezdo in podstavek.

Drugi dve čestitki sta zelo minimalistični, ampak sta mi všeč. Naredil bi ju lahko tudi malo večji otrok. Dejansko gre za packe skrilnih barv z bleščicami, nato pa sem s pisalom narisala vrvice. Postopek ni trajal več kot par minutk.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.