četrtek

8

februar 2018

0

koment.

DIY: Jelenček za pusta hrusta

Avtor , Objavljeno v DIY

Če pa kaj obožujem, je pa narediti si masko za pusta hrusta. Zdaj to postaja že nekakšna tradicija in seveda letos šemljenja – pa če tudi samo za potrebe te objave – nisem hotela izpustiti. A če moje maske ponavadi temeljijo bolj na mejkapu, sem tokrat združila sile s prijateljico in oblikovalko nakita Katjo Koritnik, bolj poznano še z dekliškim priimkom Koselj in nastala sta dva jelenčka. Dve jelenčici. Srnici. Kakorkoli že, ali sem lahko tako vsak dan namazana?

Na TK SWAT bo predstavljen moj del pustne maske in to je mejkap, za izdelavo rogovja pa bo treba odklikati na Katjin blog: klik!

IMG_5278

Pa začnimo. Gre za precej enostavno ‘masko’, enostaven mejkap, ki ga praktično lahko naredimo že z mejkapom, ki ga imamo doma. Že, da imam jaz kar nekaj ličil, a tudi če nisi ravno frik na ličila, imaš doma zagotovo rjavo senco, belo senčko in nekaj temeljnih izdelkov za podlago in poudarjene oči kot sta eyeliner in maskara.

IMG_4855

IMG_5136

Najprej sem se naredila podlago kot bi si jo naredila normalno. Za to sem uporabila najprej osvetljevalec, ki vlaži in je malce tudi obarvan od znamke GlamGlow. To mi je služilo kot nekak primer. Nato sem na obraz nanesla zelo zračno, a še vedno dobro prekrivno podlago znamke Rimmer Lasting finish (št. 103). Pri tej podlagi mi je poleg tega, da je res zelo lahka, hkrati pa kar dobro prekriva (gre za srednje močno prekrivnost) všeč aplikator. Podočnjake pa sem zakrila z Max Factor Miracle Glow duo profesionalnim osvetljevalcem.

IMG_4857

Nato pa začnemo s senčenjem in osvetljevanjem obraza in pri tem PRETIRAVAMO. V Max Factor Miracle Contouring kremni paleti za osvetljevanje in senčenje sem izbrala najsvetlejši odtenek in z njim konkretno posvetlila predel pod očmi, šla na vsako stran nosu in belino potegnila vse do ustnic v obliki trikotnika. Prav tako sem osvetlila brado.

IMG_4862

IMG_5137IMG_4865

S temno kremno senco pa sem senčila obraz malce pod ličnimi kostmi, a višje kot bi to naredila za vsakdanji mejkap, na čelu, bradi in konici nosu.

IMG_4873

Vse sem dobro zabrisala in utrdila z Makeup Revolution Ultra Contour paleto, ki ima suhe sence. Ker nisem imela tako bele sence za contouring, sem si pomagala kar z navadno senčno za oči, ki sem jo našla v paleti Ultra Colour Explosion znamke Makeup Revolution. Prav tako sem si z rjavo senčko poudarila obrvi. Pri rjavih tonih sem v procesu ustvarjanja maske ugotovila, da bolj pašejo topli toni in manj toni, ki imajo v sebi nekaj sivine.

IMG_4888

Rjavo senco si potegnem še po nosu in na zgornji rob ustnic.

Nato pa s Super Linerjem znamke L’oreal začnem obrisovati oči kot vidiš na zgornji fotografiji. Oči lahko tudi malce poudarim s kakšno senčko, jaz sem zaljubljena v paleto znamke Makeup Rvolution Ultra metals in njihovo bakreno senčko. Prav tako si lahko sedaj namažete trepalnice, jaz sem to storila sicer na koncu z maskaro znamke YSL Vynil couture in za fotografiranje s Katjo tudi uporabila umetne trepalnice.

IMG_4894

IMG_5138

Z njim nadaljujem tudi pri smrčku in ustnicah. Zgornji del ustnic tako počrnim, na spodnjega pa sem nanesla mat kremno šminko znamke The body shop v odtenku Windsor Rose 032 (gre za mesnati odtenek) in na spodnji rob temnejšo Bobbi Brown Plum Brandy št. 16. V sredino spodnje ustnice lahko dodam še nekaj svetlega kremnega osvetljevalca za boljši učinek.

IMG_4901

IMG_5139

Nato pa z belo senčko in ovalim čopičem po delih, ki sem jih temnila kot štampiljke odtisnem bele pike.

IMG_4924 IMG_4979

Za malce več leska kože in nežnosti sem na koncu uporabila še metalik osvetljevalec znamke Bell Hypoallergenic in maska je končana. Lase sem si spretla v dve enostavni visoki figi, lahko si jih tudi nakodrate ali naredite karkoli vam paše in izgleda lepo.

In resno – zakaj ne morem biti taka vsak dan? 😉 Meni je maska zelo všeč, kaj pa tebi?

IMG_4993