nedelja

24

november 2013

0

koment.

DIY: Kapa za 5,5 evra namesto 400 evrov

Avtor , Objavljeno v DIY

Pri Jill Sander so že lani izdelali kapo s pajčolanom, ki je s pomočjo priznanih modnih urednic, kmalu postala pravi modni hit. A ker gre za kapo, ki se z etiketo Jil Sander prodaja za slabih 400 evrov, si je ne more privoščiti vsak, zato se lahko poslužimo modnega ustvarjanja in deževna nedelja je kot naročena.

Kapa Jill Sender

Kapa Jill Sender

Potrebujemo:

–          Kapo

–          Til – čim redkejši

–          Sukanec

–          Šivanko

–          Škarje

diy_8

V H&M sem kupila kapo za 4,95 evra. Izbrala sem veliko, saj je bolje, če je kapa videti malce prevelika, kot da je čisto oprijeta. Til sem kupila v trgovini Svet metraže, a ker sem bila tam v zadnji minuti, mi ni preostalo drugega, kot da kupim zelo gost til, saj so samo tega imeli. Zato, ko se boste odpravile v trgovino, vam priporočam, da se odločite za redkejši til. Tudi sama bom pajčolan najverjetneje v prihodnjih dneh zamenjala za redkejšega, saj 2o centimetrov tila, kot je najmanjša metraža, ki jo lahko kupite, stane le 50 centov. Lahko se poslužite tudi drugih barvnih odtenkov, saj imajo na voljo srebrnega, zlatega in tudi bolj pisane barve.

Kapo sem najprej odrobila in jo postavila na til, katerega širina je bila 20 centimetrov. Pomerila sem tako, da mi je na levi in desni strani ostalo približno pet centimetrov odvečnega tila.

diy_14

Til se na zadnji strani v sredini sešije, gornji del pa se prepogne k spodnjemu in se na polovici dobro zašije. Rob kape se nato malce priviha, a bolje je, da je videti prevelika in se na vrhu glave ne posede.

diy_7

Da mi boste verjele, da je kapa še vedno in, prilagam fotografijo legendarne Anne Dello Russo, ki je kapo nosila pred dobrim tednom in fotografijo objavila na instagramu. Celo na rdeči preprogi in v elegantni obleki.

Anna Dello Russo

Anna Dello Russo

Tudi sama sem se malce poafnala in si nadela Annina očala iz kolekcije H&M.

diy_3

 Prijave za TK SWAT Modno delavnico so v polnem teku. Več si preberite TUKAJ.  Prijave sprejemava na naslov info@tkswat.com