petek

15

december 2017

2

koment.

DIY: Lep ‘ugly Christmas sweater’

Avtor , Objavljeno v DIY

Kaj je bolj božičnega od t.i. ugly Christmas sweaterja? Ta je pri meni vsako leto must have kos, v katerem preživim vsaj en decembrski praznik, letos pa sem se odločila, da zadevo malce obrnem. Oziroma se je to odločila kar Katja, moja prijateljica in oblikovalka nakita, ki z mano deli ljubezen do ustvarjanja. Prišla je na idejo, da bi si naredili božična puloverja, ampak v malce bolj šik različici.

Tako sva ustvarili vsaka svoj ultimativni božični kos v malce bolj šik in elegantni varjanti kot so običajni ugly Christmas sweaterji. Gre za nekako lounge kos, križanca med pižamo in trenirko, kos, ki ga bom vsekakor nosila doma na božično jutro, morda za božično večerjo ali pa druženje s prijateljico.

IMG_0240

Odločila sem se za tuniko, ki sem jo okrasila s perlicami in pentljo, Katja pa je mojstrsko na svoj pulover z nitjo, perlami in kamenčki ustvarila jelenčka. Njen potek si lahko pogledate na blogu Vikend v dvoje, ki ga Katja piše skupaj s svojim možem Rokom in je prava zakladnica idej tako za DIY projekte kot tudi za ideje, kam za čez vikend v dvoje, tuji ji niso niti lifestyle nasveti in podobno. Link do objave tukaj.

Sedaj pa, kako sem usvarila svojo praznično tuniko.

IMG_0114

POTREBUJETE:

  • kos oblačila (tuniko),
  • sukanec in šivanko,
  • škarje,
  • svinčnik,
  • pentljo in
  • perle.

IMG_0126

Postopek je sila preprost. Na izbran kos oblačila s svinčnikom zarišemo simbol, ki smo ga izbrali. Jaz sem se odločila za božično drevo, oziroma za obris le-tega.

IMG_0128

Nato pa sem postavila na črte perle, da sem najprej videla, kako izgleda in ko sem bila zadovoljna, začela s previdnim šivanjem perl na pulover oziroma tuniko.

IMG_0143

IMG_0138

Ker so perle že same po sebi zelo močan element na oblačilu, sem se odločila, da z njimi naredim samo obris smrekice, nato pa nekaj velikih perl našila znotraj, da izgledajo kot viseči okraski. Za piko na i sem še dodala pentljo na vrh smrekice kot zvezdo.

IMG_0260

In to je cela znanost. Priznati moram, da mi je končni izdelek zelo všeč, ker se vidi, da gre za simboliko povezano s prazničnim časom, a hkrati vseeno ni preveč kičasto. No, vsaj meni se tako zdi 😉 Kaj pa ti praviš? 😉

IMG_0254

2 komentarja