nedelja

24

februar 2013

0

koment.

DIY: Modni lifting starih superg

Avtor , Objavljeno v DIY

Tokrat sem ustvarjala na starih supergah, ki sem jih kupila lansko pomlad v H&M-u. Stale so okoli deset evrov, zato od njih nisem pričakovala, da bodo ‘zdržale’ do letošnje pomladi. Hitro sem jim namreč vidi, da so utrujene, zato sem se odločila, da jim dam še eno možnost. Novo sezono, ki jo bodo dosegle z enim modnim liftingom.

Potrebščine:

– superge,
– poljubna barva za tekstil,
– čopiči,
– zakovice,
– škarje za nohte.

Sama sem se odločila za živo roza barvo, ki sem jo nanesla po celotni površini superg, na jezik pa sem namenoma pozabila.

Za čopiče sem uporabila kar stare čopiče za ličenje in senčenje oči, dobro se je odrezal predvsem tanek čopič, ki je bil ravno pravšnji za natančno barvanje. Ko sem superge pobarvala, sem jih postavila na radiator in pustila, da se čez noč dodobra posušijo. Pametno je, da jih pred tem še napolnite s časopisnim papirjem, saj barva naredi superge precej trde.
Ko se barva posuši, je čas za okraševanje. Sicer bi lahko izbrala kaj drugega kot zakovice, moram priznati, da si grem že malce na živce, ker sem tako nora na njih, a zaenkrat si še ne morem pomagati 😉
Ker so te zakovice, ki sem jih kupila na eBayu narejene na vijake, sem potrebovala nekaj, s čimer bi preluknjala tekstil. Ne kompliciram in se ne bojim posledic, tudi če kdaj naredim kaj narobe, se ne sekiram preveč, zato sem v roke vzela ostre in predvsem špičaste škarjice za nohte in z njimi luknjala tekstil. Pripomoček se je izkazal za enkratnega. 
Priznam, te špičaste zakovice so za superge nekoliko preveč divje, ampak glede na to, da sem se prvič lotila preobrazbe superg, pričakujem, da se bom šele skozi naslednje rubrike DIY naučila zmernosti 🙂

Barvala in luknjala: Tjaša