nedelja

27

marec 2016

0

koment.

DIY: Napis HOME

Avtor , Objavljeno v DIY

Kot že verjetno vsi veste, imam zelo rada raznorazne napise, v stanovanju jih imava res ogromno. A očitno še dovolj, saj sem zadnjič v mömaXu spet kupila enega. A ta je malce bolj poseben, ker v bistvu napis sami ustvarite oziroma ga okrasite po svojem okusu.

IMG_7056

paket HOME, mömaX

To je paketek, ki ga prodajajo v mömaXu za mislim da manj kot 10 evrov. Vsebuje lesen napis HOME z okvirjem za fotografijo, nalepke za črke in nekaj pomladne romantične dekoracije kot so pisane pentlje, dva roza metuljčka in nekaj kamnov. Paket je v pomladnih barvah, ki jih je trenutno v poslovalnicah res veliko in mi je sicer zelo všeč, a na žalost ne paše v najino stanovanje. Zato sem sklenila, da se malce poigram in ustvarim svoj dizajn.

Poleg napisa HOME še POTREBUJEMO:

  • barvo (jaz sem izbrala črno in zlato v spreju, kar ni bila dobra odločitev. Morala bi izbrati navadno barvo za les, ki ni v spreju, katero bi bistveno bolj natančno nanašala. Potem sem dodala še belo barvo za les, da sem popravila barvo, ki se je razmazala),
  • zaščitni trak in
  • škarje.

IMG_7058

Najprej sem se morala odločiti, kakšen dizajn bom izbrala. Zelo mi je všeč črno-zlata barvna povezava, ki se je nato spremenila v črno-belo-zlato. Prav tako so mi všeč črte in pike, zato sem se poigrala še s temi vzorci. Ko sem imela vsaj približno izbran dizajn, sem začela z zaščito delov, za katere nisem želela, da so pobarvani ali da so pobarvani z drugo barvo.

IMG_7060IMG_7061 FullSizeRender

Odločila sem se, da bo prva črka v celoti zlata (nato sem dodala še bele pike), črka O bo črtasta, prav tako tudi M, čeprav sem imela z njo sprva drugačen dizajn kot je na končnem produktu 😉 vse ne gre vedno po načrtih.

FullSizeRender_6

FullSizeRender_1

Vmes sem tiste črke, ki jih v tistem trenutku nisem barvala, zaščitila, zaradi tega bi bila navadna barva za les v pločevinki mnogo boljša, ker omogoča natančnejši nanos.

FullSizeRender_2

FullSizeRender_3

IMG_7073FullSizeRender_4

FullSizeRender_5

Še posebno pri črkah O in M ni šlo vse po načrtih, barva se je razlivala v druge črke, zato sem sklenila, da vključim še belo barvo, ki sem jo nanašala z zelo tankim čopičem.

IMG_7085

IMG_7086

IMG_7087

Bistveno lepše, kajne? 😉 nato sem pobarvala še 2 roza metuljčka, enega na črno, drugega na belo barvo.

FullSizeRender_9

Končni izdelek mi je zelo všeč, je kar precej kičast, ampak se lepo poveže z okrasnimi blazinami na kavču. Poizkusite tudi sami, v mömaXu imajo še en tak paket, okvir za sliko, ki ga lahko sami popestrite in okrasite. Pa veselo ustvarjanje!