petek

10

februar 2017

3

koment.

DIY: Odeja iz debele merino volne

Avtor , Objavljeno v DIY

Že nekaj časa po spletu gledam ter občudujem odeje in pregrinjala za posteljo, kavč ali odeje za dojenčke, spletene iz debele merino volne. Cene takšnih odej na spletu presegajo več sto evrov, to pa je mnogo več kot sem kadarkoli dala za odejo ali pregrinjalo, zato sem se odločila, da kot vedno vzamem stvari v svoje roke, ali v tem primeru volno v svoje roke.

IMG_5382

In tukaj kar dobesedno v svoje roke, saj se debela merino volna plete kar s pomočjo rok. Kot vedno na youtube videih zadeva izgleda blazno enostavno, mene pa ročne spretnosti še vedno včasih malce hecajo, ampak sem vseeno kupila dva kilograma volne in se lotila dela.

FullSizeRender

POTREBUJEMO:

  • 2 kg volne ali več
  • … in to je to 😉 mogoče še roke, no 😉

IMG_5399

kača merino volne

Ponavadi se v skoraj vsak diy projekt zaletim in hitim z delom, tokrat pa sem malce stopila na zavoro. Dejansko me je bilo izziva strah in sem zato najprej še malce pobrskala za informacijami. Poleg tega pa je ta volna kar precej draga, kilogram stane tam okoli 30-50 evrov. Predno začnete s pletenjem je dobro, da velik klopčič volne razvijete. To je povedala gospa na tem YouTube kanalu. Dobro je, da se volna in marino vlakna prej razvijejo in da se volna pravilno pripravi na pletenje. Tudi zato, ker dandanes veliko ljudi zaradi priljubljenosti tega izdelka kupuje merino volno, povpraševanje je veliko in proizvajalci ter prodajalci hitijo z naročili in včasih prehitro dajo volno v klopčič, ko pa bi se še morala sušiti. No, ampak vse izveste v zgornjem videu.

IMG_5402

IMG_5403

FullSizeRender

Razpleteno volno sem pustila vsaj kakšno uro, nato se lotila priprave in kasneje tudi pletenja. Glede pletenja ne bom izgubljala besed, na YouTubu najdete ogromno videov, kjer pletejo iz debele merino volne samo s pomočjo rok, sem pa med postopkom naredila nekaj fotografij.

IMG_5404

morete si niti predstavljati, kako sem bila vesela, ko je bila narejena 1. vrsta

IMG_5405

Ven je prišla malce hecna dimenzija, 120 cm krat 60 cm, ampak nič skrbeti, saj novi klopčiči že prihajajo 😉 Sledila pa sem navodilom tega videa: klik!

IMG_5408

Z rezultatom pa sem sicer navdse zadovoljna, tudi Kuki je videti zelo zadovoljen 😉

FullSizeRender

3 komentarji