nedelja

17

november 2013

2

koment.

DIY: Pisemska torba

Avtor , Objavljeno v DIY

DSC_0435Vsaka modna navušenka ve, da brez zanimive pisemske torbice ne gre. Njen dizajn je sicer povsem preprost. Potrebno je izbrati le dovolj zanimivo in posebno usnje, to je pa tudi vse, saj bomo torbico pustili čim bolj surovo.

POTREBUJETE:

  • večji kos usnja po vaši želji
  • manjši usnjeni kos za dekoracijo
  • zakovice
  • škarje

DSC_0440 DSC_0448

Tokrat bomo pustili šivalni stroj ob strani, obdelovali bomo surovo usnje ter ga takšnega tudi pustili. Izberite takšnega, ki je bolj trd in s tem bolj primeren za čvrsto pisemsko torbico. Izračunajte mere torbice, ki jo boste naredili, in na usnju začrtajte, kjer ga boste odrezali. Želela sem čim bolj pustiti naravno in surovo usnje, saj bomo za združitev enega in drugega dela uporabili le zakovice, in sem zato tudi pustila zelo surovo in nezaključeno obliko.

DSC_0464DSC_0469

Ko enkrat izberete obliko, začnite po eni strani z zakovicami sestavljati torbico. Izberite zakovice z navojem, saj so zelo trpežne. Ponovite tudi na drugi strani in zdaj bi torbica že morala počasi dobivati pravo in tudi končno obliko. Na delu, ki se prepogne, naredite še nekaj zanimivih zaključkov in po želji prilepite na obe strani magnet za zapiranje. S kakšnimi odvečnimi krpicami usnja premišljeno dodajte še kakšen detajl, sicer pa je vaša nova pisemska torbica, s katero boste osvojili modno jesen, narejena.

 

Tjaša

*članek je bil objavljen v reviji Eva

2 komentarja

  1. Marija