sobota

8

april 2017

1

koment.

DIY: Pomladna preobrazba starih kavbojk

Avtor , Objavljeno v DIY

Pred dnevi sem na svojem Instagram profilu objavila fotografijo enih izmed mojih najljubših parov kavbojk, ki sem jih sama naredila, oziroma preobrazila. Preobrazba je sicer stara že dobro leto, naredila sem jo za blog Zelena Ljubljana, a sklenila, da zaradi številnega povpraševanja, postopek objavim tudi tukaj.

Kavbojke, porisane s češnjevimi cvetovi in belo barvo sem videla na eni spletni strani in v trenutku sem se zaljubila v njih. Ko sem šla podrobneje raziskovati, kje jih lahko kupim, sem ugotovila, da so kavbojke znamke RJP – Rialto Jean Project, ki se specializira v ročnih poslikavah kavbojk. Vse lepo in prav, ampak kavbojke stanejo 500 ameriških dolarjev (tudi zato, ker jih nosi Blake Lively), toliko pa res nisem bila pripravljena zapraviti, zato sem sklenila, da naredim svoje ročno poslikane kavbojke.

blake_lively

Potrebujemo:

  • različne barve za tekstil (bela, svetlo in temno roza, rjava in zelena),
  • 3 čopiče različnih velikosti
  • in stare kavbojke.

1_0

2

Želela sem, da kavbojke izgledajo kot da so popackane z belo barvo za pleskanje, zato sem jih najprej pošpricala z dobro prekrivno belo barvo za teksil. Z debelejšim čopičem sem vzela veliko količino barve in jo nato pošpricala na kavbojke. Moja delovna površina je bila jedilna miza, zato sem jo prej dobro zaščitila s polivinilom. Ko se je barva na eni strani posušila (potrebovala je pol dneva), sem nadaljevala z risanjem češnjevih cvetov. Odločila sem se za tri mesta, kjer bom narisala veje in cvetove, kar se je sušilo čez noč.

3_0 4

5

6

Naslednji dan sem postopek ponovila na zadnji strani. Ko se je barva dobro posušila, sem kavbojke dobro prelikala, s tem da sem med kavbojkami in likalnikom uporabila cunjo, da se barva ne bi prijela likalne površine.

9 10

Z rezultatom sem zelo zadovoljna, saj imam popolnoma nove in unikatne kavbojke, strošek pa je bil nižji od 20 evrov.

12

11_0

13-2

1 komentar

  1. Marija Cankar