nedelja

29

januar 2017

2

koment.

DIY: Statement ogledalo za manj kot 10 evrov

Avtor , Objavljeno v DIY

Že nekaj časa si ogledujem, občudujem in si doma želim imeti statement ogledalo, tj. ogledalo z razkošnim okvirjem. Razlog, zakaj si ga do sedaj še nisem kupila, je v tem, da ga preprosto nimam več kam dati, kajti skoraj vse stene najinega stanovanja so že polne.

Zato seveda nima smisla dati 50 ali 100 evrov za ogledalo, ki ga nimam kam postaviti, čeprav ga imam že ogledanega v mömaXu.

Screen Shot 2017-01-28 at 11.52.57

ogledalo mömaX, 79 eur

Nato pa sem na spletu zasledila kar je izgledalo kot zelo enostavni video tutorial, kako s plastičnimi žlicami sami ustvarimo statement ogledalo. In ker me je vse skupaj stalo manj kot 10 evrov, sem se lotila ustvarjanja.

POTREBUJEMO:

FullSizeRender

  • majhno okroglo ogledalo
  • veliko plastičnih žlic (cca. 100)
  • pištolo za vroče lepljenje
  • karton (uporabila sem kar karton od pice) in svinčnik
  • škarje
  • barvo, s katero bomo pobarvali žlice in čopič (med izdelavo postopka sem se odločila, da bo bolje in veliko lažje, če uporabim metalik barvo v spreju)

IMG_4734

Začnemo z lomljenjem žlic. To se sprva sliši in izgleda zelo enostavno, ampak kmalu sem ugotovila, da se žlice ne lomijo lepo, zato sem probala s taljenjem plastike nad plamenom sveče, kar je bilo sicer ok, ampak precej zamudno, nato pa sem držalo žlic odžagala z majhno žagico, ki mi jo je kupil oči.

Pomembno je, da je prva vrsta, torej tista, ki bo najbolj vidna, tudi najlepše odžagana, zato sem si pomagala z zelo močno pilico za nohte, da sem robove naredila mehke in lepo zapiljene.

IMG_4812

Nato iz lepenke odrežemo krog in nanj nalepimo ogledalo. Nekje na robu kroga lepenke naredimo luknjo, skozi katero bomo kasneje obesili ogledalo.

IMG_4813

Začnemo s prvo vrsto lepljenja žlic, kar zna trajati tudi več kot pol ure, kajti prva vrsta mora biti res narejena lepo in pametno je, da počakate, da se vroče lepilo popolnoma posuši in da je žlica stabilna.

IMG_4814 IMG_4815

IMG_4816 IMG_4817

IMG_4818 IMG_4819

Nadaljujemo z lepljenjem do želenega obsega.

IMG_4823

Ko sem bila enkrat zadovoljna z velikostjo mojega statement okvirja, sem oblepila ogledalo in ga nesla na balkon, da ga posprejam.

IMG_4824 IMG_4825

Ko se barva posuši, samo še poiščemo prostor, kamor bomo ogledalo obesili. Kljub temu, da sem v tem procesu razbila 2 ogledali in da je to moj drugi statement okvir, ker prvi ni uspel tako lepo, mislim, da bo šele to, da poiščem mesto zanj, pravi izziv 😉

FullSizeRender

Vam je všeč?

2 komentarja