nedelja

28

februar 2016

2

koment.

DIY: Unikatna vaza

Avtor , Objavljeno v D.O.M., DIY

Tokrat sem se odločila, da preprosto belo keramično vazo malce popestrim in ji dodam unikaten pridih. Vazo sem pred kratkim kupila v mömaXu. Zelo mi je bila všeč zaradi svoje zanimive in hkrati enostavne oblike in to, da je bela. V najinem stanovanju je namreč veliko bele barve, ki jo imam zelo rada in jo najraje kombiniram s črno ali zlato barvo. Zato sem se odločila, da vazo malce popestrim prav z zlato barvo.

FullSizeRender

Potrebujemo:

  • vazo (keramična vaza mömaX, 9,99 eur),
  • zaščitni trak za pleskanje sten,
  • barvo v spreju,
  • in star časopis.

FullSizeRender_1

Postopek je sila enostaven – najprej se odločimo, kakšen vzorec bi radi ustvarili na vazi. Ker imam rada minimalizem, sem se odločila, da ne bom ustvarjala nekih posebno zapletenih vzorcev, ampak da bosta spodnji dve tretjini pobarvani z zlato barvo. Z zaščitnim trakom naredimo linije, ki jih želimo, s časopisnim papirjem zavarujemo površino in začnemo s barvanjem. Barvo enakomerno razporedimo po vazi in pazimo, da je ne špricamo preveč na enem mestu, ker nam lahko steče.

FullSizeRender_2

Ko prekrijemo belo barvo, pustimo, da se posuši, odstranimo zaščitni trak in vazo postavimo na lepo mesto v domu. Jaz sem vanjo dala en umetni cvet, ki sem ga prav tako kupila v mömaXu.

FullSizeRender_4

2 komentarja

  1. Tanja Koštomaj