sobota

24

oktober 2015

1

koment.

DIY: Uresničitev želje – roza lasjeeeeee

Avtor , Objavljeno v DIY, Lepota

Roza lasje so zadnje mesece postali pravi hit. Od Nine Šušnjara, Nike Zorjan, do pred kratkim Kendall Jenner, roza je tista, ki je trenutno vroča. No, če smo čisto iskreni, je svoj vrhunec že doživela. O roza laseh sem razmišljala že spomladi, ampak nikoli nisem zbrala dovolj poguma, da bi se dejansko odločila za to drzno potezo. Spomnim se, da sva se že lansko leto pogovarjali s frizerko, da bi lahko preizkusila barvne krede, ki se izpirajo in ti le za kratek čas ponudijo želeno barvo. Vseeno sem ostala v varnih okvirjih in nato konec avgusta, ali začetek septembra na instagramu zagledam roza Nino Šušnjara. Pogumen korak se vsekakor obrestuje, saj oblikovalka zažiga z novo barvo las. Vse, kar se je zgodilo po tem, ni bilo več pomembno, ker bi bila le copy-cat, a želja po odbiti barvi las je še vedno nekje v meni tlela. Na ebayju sem naročila dva paketa kred za lase in do včeraj sta ostala varno v predalu.

IMG_8272

IMG_0710

IMG_0711

Kaj se je zgodilo v petek zvečer, ne vem čisto dobro, vem le to, da sem ob 10ih zvečer v možnarju za začimbe strla dve roza kredi in prahu dodala nekaj kapljic vode. Morda je k tej nori ideji pripomogel tudi komentar moža, ko sem si nežno pobarvala en pramen las, da mi roza noro paše in verjetno tudi to, da mi je bilo vseeno kaj se zgodi z barvo, saj sem v torek naročena pri frizerju, da malce spremeniva mojo blond barvo in jo potemniva. Torej sem šla v “projekt” povsem sproščeno, bila pa sem tudi vznemirjena, saj sem si uresničevala željo od spomladi ali celo prejšnje jeseni. Postopek barvanja s kredo je sicer malce drugačen kot sem se ga jaz lotila, v bistvu je tako, da zmočiš pramen las in ga nato barvaš s kredo. A dejansko je za celo glavo to precej zamudno, tako da sem v možnarju torej strla dve roza kredi in primešala malce vode. Lase sem si zmočila, jih z brisačo osušila, zato pa začela z nanašanjem barve. Čist hudo!

IMG_0715

IMG_0722

IMG_0735

on je krivec 😉

Banja je bila komplet roza, posledice pa so ena uničena brisača in Klemnove rokavice za delat 😉 nič hujšega, torej. In verjetno še bel pulover iz fotografij, saj sem na lase nanesla zeloooo skoncentrirano roza kredo in zdi se mi, da se za mano kar vali roza dim oziroma prah. Rezultat so zelo pink lasje, ki pa so tudi zelo žimasti, izsušeni. Ko sem videla, da roza barvo puščam praktično povsod, sem si po nekaj fotografijah umila lase. Dvakrat šamponirala in balzamirala. Voda je bila totalno pink, a vseeno vse še ni šlo dol in rezultat so bledo roza lasje, ki so celo še boljši od prve verzije. Delujejo bolj mehko, vmes se že kažejo blond prameni, moram reči, da sem kar zadovoljna. Za čez vikend bo, tisti sestanek v ponedeljek bom že preživela, v torek pa sem pri frizerju in že kmalu se vam pokažem z novo podobo. Malce sem živčna, upam, da si bom všeč ;)))) saj veste jesen je in jeseni se mi zdi, da gremo vse na malce temnejše odtenke, čeprav vedno na koncu ugotovim, da je čez blond barvo ni 😉

IMG_8274

po enem pranju 🙂

Vaša sprana (tako in drugače;) Rozika, T.

1 komentar

  1. Maja Novak