ponedeljek

13

maj 2019

0

koment.

DOM: Moja jutranja rutina

Avtor , Objavljeno v D.O.M.

Ob prihodu otrok se marsikaj lahko spremeni in tudi se, a svoje jutranje rutine vseeno nisem zanemarila, ker tako že zjutraj naredim nekaj zase in se ob tem tudi bolje počutim. Nekaj za svoje telo, svoje dobro počutje in za to, da imam občutek, da sem jaz še vedno jaz in včasih tudi na prvem mestu.

Jutro vedno začnem očiščevalno. Tukaj malce menjam napitke, da se jih ne naveličam. Najbolj pogosta je topla voda z limono, ki na tešče vzpodbudi prebavo, po tem ritualu se res dobro počutim, ker iz mojega telesa tudi odplakne toksine in poskrbi za lahkotnejši začetek dneva.

Včasih jo zamenjam z malce bolj ‘ogabno’ različico, to je voda z jabolčnim kisom, ki mi gre težje po grlu in ima podobne, morda le malce ‘močnejše’ učinke.

Trenutno pa zjutraj najprej spijem glino, ki je v zadnjem času pridobila na svoji popularnosti v lepotnem svetu. Maske, geli za tuširanje, ki obljubljajo razstrupljanje telesa, no, jaz pa jo zjutraj kar spijem za najboljši učinek. Glina za pitje s pomočjo njene absorbcijske moči uničuje bakterije, pritegne nase vse kar je strupenega, doda česar je premalo in odvzame česar je preveč. Pri vseh vnetjih, razjedah ali celo čiru, glina deluje zelo aktivno, saj odstranjuje uničene celice in pospešuje njihovo obnovo. Glina ureja presnovo in deluje kot spodbujevalec številnih organov, izboljša krvno sliko, preprečuje prehlade, vnetja itd. Najboljše je, da glino pijemo preventivno 3x na leto. S tem lahko preprečimo marsikatero težavo. Več o glini in njenih pozitivnih učinkih pa sem pisala pred dvema letoma in je na tej povezavi.

Odločim se torej za eno izmed teh treh pijač (z glino je potrebno narediti kuro in je pijemo ves čas ali v neurejenih obdobjih), zato pa nadaljujem s požirkom kolagena. Moj izbor je že več kot pol leta Collagen Shot znamke Gaia Naturelle, ki poleg kolagena vsebuje tudi MSM mineral in cink. Več o moji izkušnji s tem revolucionarnim izdelkom, si lahko prebereš tukaj.

Vsi zgoraj našteti napitki sicer blagodejno vplivajo na moje telo, kožo, zdravje, lepoto, počutje, niso pa za ‘dušo’. So nekaj nujnega, kar sicer naredim zase, ampak ne zaradi gušta. In tukaj pride na vrsto moj Dolce Gusto aparat in kapsule kavic, ki so vedno popolne in enakega okusa. Ker ustvarjanje okusne kave je umetnost. NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsule in aparati so ustvarjeni tako da zagotavljajo, da vsak požirek okusnih napitkov, ki ga naredimo, odseva kakovost in stil.

Z njimi dneva soba postane moja najljubša kavarna, ki nikoli ne razočara z okusom kave.

Kljub temu, da rada spoznavam nove okuse, imam že svoje favorite. Eden je tudi povsem nov okus, LUNGO INTENSO, ki združuje moč in kompleksnost espressa v daljši, polnejši skodelico (120ml) z bogato kremo. Sama ga rada malce ‘posladkam’ z mlekom in uživam z njim že zjutraj pa tudi popoldan.

Sicer pa se med novimi okusi skrivajo še RISTRETTO, RISTRETTO NAPOLI in ESSENZA DI MOKA.

RISTRETTO je pol krajši kot espresso, ponavadi 30ml. Vse najlepše arome in okusi, so iztisnjeni iz kave v prvih 30 sekundah delovanja aparata, Ristretto vsebuje manj kofeina in več okusa. Popoln je za ljudi, ki spijejo več kav na dan. Je krepka in žametna kava z intenziteto 8, NAPOLI pa je majmočnejša kapsula v portfoliu znamke Dolce Gusto z intenziteto 13. Za potrošnike, ki stremijo k bolj temni, intenzivno praženi kavi, polnega okusa.

Ustvarjalci kave so zmešali zrna južnoameriške Arabice in južnovzhodne azijske Robuste in okus poimenovali ESSENZA DI MOKA. Z gosto, zlato kremo, bo ta kratka, 75 ml skodelica, vaša najljubša dnevna razvada.

Pri kavi je sicer to sožitje dobrega okusa in samega rituala pri meni zelo pomembno. Tako kot jo rada spijem v nedeljo skupaj z možem in v miru prijateljicami, pa sedaj že tudi punci vesta, kdaj si mamica dela kavico in mi pri tem opravilu z navdušenjem pomagata. Nato skupaj trčimo, jaz s skodelico omamno dišeče kave, onidve pa s skodelico kakava ali flaško čaja. To so ti čarobni trenutki, ki so se iz mirnega srkanja kave prelevili v jutranjo akcijo, ki je ne zamenjam za nič na svetu.

 

Foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.