sobota

8

november 2014

0

koment.

H&M ima Alexandra Wanga, Rašica pa Anđelo Lukanović

Avtor , Objavljeno v Novice

Uff, ta četrtek pa je bil prava poslastica za modne navdušence.

Za modne navdušence se je dan začel že zelo zgodaj, saj so morali biti pred poslovalnico H&M-a na Čopovi že zelo zgodaj, če so želeli domov odnesti kakšen kos. Wangova kolekcija za H&M je bila, kljub temu, da me z neoprenom in športnimi oblačili ni prepričala, zelo hitro razprodana. Za popoldance je ostalo le nekaj kosov in izložba, ki pa je bila v celoti rezervirana.

mihoja

Sledila je predstavitev novih prostorov zakoncev Hojak, ki ustvarjata vsak na svojem področju. Petra je predstavila kozmetične novosti, oblikovalec čevljev Mitja, ki ustvarja znamko Mihoya, pa je predstavil unikatne čevlje. Posebno za ta dogodek, pa je z novimi čeveljci razveselil znane obraze, med katerimi so bili Rebeka Dremelj, Lorella Flego, Neisha … Vsi so bili nad svojimi novimi čeveljci navdušeni in prepričana sem, da boste tudi sami. Moj prvi par Mihoya čevljev še čaka name, a sem prepričana, da bo kmalu v omari …

Ana_MODNA REVIJA 1_RASICA_078

Sledila je še ena modna poslastica, saj je podjetje Rašica predstavila kolekcijo za jesen-zimo 14/15 in kot češnjo na vrhu so si zbrani lahko ogledali sveže in mladostno sodelovanje Rašice z Anđelo Lukanović. Sodelovanje se je rodilo na spomladi na tednu mode, ko je bila Anđela zmagovalka natečaja za trajnostni koncept. Anđela je izdelala kolekcijo desetih kosov, za katere je črpala idejo v očetovem starem puloverju. Črte je osvežila in mornarska kolekcija s pridihom ciklamne in turkizne barve je že osvojila vse. Poleg novih kolekcij pa so v Rašici ponudili nore popuste preteklih kolekcij in kupcev se je kar trlo. Zadnji kosi legendarnega Zorana Garevskega za Rašico, pa so bili tako razgrabljeni kot Wang. Popusti se nadaljujejo do razprodaje zalog.

maja_štamol

A to še ni konec modnega četrtka, ki se je nadaljeval v Nami. V Nami pravijo, da se lahko tudi v slovenskih kolekcijah lahko sprehajamo po Parizu. Temu lahko samo prikimam in dodam, da se ne rabimo samo sprehajati, ampak se lahko kar šopirimo kot pavi. Predstavilo je bilo novo sodelovanje med oblikovalko Majo Štamol, Kopitarno Sevnica in Obrtno-podjetniško zbornico. Maja, ki je med modnimi navdušenki naredila pravo revolucijo s sodelovanjem s Kopitarno, je zdaj razkrila nove načrte. Prihodnje leto bo izdelala prvo avtorsko kolekcijo nakita. Želim ji veliko uspehov in naj bo vsaj tako velik bum, kot so bili zlati in srebrni sandali.

In za konec … Naj ne bo razprodana samo Wangova kolekcija, kupujmo slovensko, saj imamo ogromno lepe, trendi in kakovostne ponudbe.

Foto: Ana Kovač, Nama, Stanko Gruden