sreda

23

november 2016

0

koment.

INTERVJU: Misica Maša, ki se je podala v oblikovanje drznega spodnjega perila

Avtor , Objavljeno v Intervju

Na instagramu sem opazila, da ste se podali v oblikovalske vode. Od kod je prišla ideja in ali ste si že dlje časa to želeli?

Moda oz. vse kar je lepo, skladno z lepoto in ustvarja presežek je moja strast. Moda me je navduševala že kot majhno deklico. Spominjam se, kako sem občudovala kreacije takrat priljubljene Barbie. Kasneje, v srednji šoli in potem na faksu, pa sta me povsem očarali čipka in usnje. Čipka in usnje dajeta zanimiv kontrast, saj sta popolno nasprotje, hkrati pa tvorita ravnovesje med nežno in divjo stranjo. Zdi se mi, da odlično sobivata. Čipka izvabi ženstvenost in senzualnost, medtem ko usnje poudarja agresivnejšo plat in prvinsko  energijo. Prav zaradi te bipolarnosti in odlične kombinacije sem se odločila za koncept čipka-usnje.

Oblikovati in izdelovati modrčke ni mačji kašelj. Imate ob sebi specializirano ekipo, ali ste v tem sami?

Sama ideja oz. kreacija perila je povsem moja. Izvedba in končni izdelek pa nastane v sodelovanju z Natašo, ki se že dalj časa ukvarja s šivanjem spodnjega perila.

fullsizerender-1

Kaj lahko pričakujemo od prve kolekcije?

Provokacijo. Drugačnost. Unikatnost. Nekaj tistega, kar nosi vsaka ženska v sebi, a ne zna ali ne upa poudariti. Želim si, predvsem na dolgi rok, kreirati perilo, ki bi iz ženske izvabilo tisto skrito fatalno energijo. Včasih nam pri tem pomaga črn salonar z vrtoglavo peto, spet drugič rdeča šminka in prepričana sem, da lahko to energijo izvabi tudi moje perilo. To je cilj. Drzna in samozavestna ženska, ki uživa svojo ženstvenost.

Od kod ste črpali navdih za kolekcijo?

Navdih sem črpala oz. črpam iz vsega, kar me navdušuje, šokira, pritegne fokus ali vse kar prebuja čustva. Film, glasba, umetnost.

Kje bo kolekcija na voljo in kdaj?

Kolekcija bo na voljo v spletni trgovini. Imam pa v mislih tudi corner v večji trgovini, a za enkrat še ne bi govorila o tem.

Pripravljate tudi kakšno posebno predstavitev v stilu Victoria’s Secret?

Vsekakor si želim. To je pot oz. cilj, a potrebno je začeti s koraki.

fullsizerender-2

Kako pa ste izbrali ime za blagovno znamko? Od kod je prišla ideja za Provokativ?

Želela sem, da je ime udarno, močno, samozadostno, da vabi in vzbuja zanimanje. Provokativ je vse našteto.

Na instagramu imate lepe zapeljive fotografije in tudi oboževalci so mnenja, da morate biti kar vi model za svoje perilo. Boste?

Hvala. Slej ko prej bom pred objektiv postavila še koga. Drži pa, da sem začetno kolekcijo fotografirala v lastni režiji. Všeč mi je fotografija. Kompozicija. Vem ,kako in kaj poudariti. Imam polno idej. Prostor in lokacija sta zame bistvena. Spoznavam nove ljudi. Kreativce. Veselim se vsega kar prihaja.

Se vam zdi, da vam bo naziv miss pri novi kolekciji pomagal, ali da bi bilo morda bolje, če ga ne bi osvojili?

Pri kolekciji mi bodo pomagale le lastna kreativnost, ideje, radoživost, samozaupanje, linearnost, vztrajnost, pozitivna naravnanost in dobri ljudje. Miss je bila prelepa izkušnja. Spoznala sem veliko ljudi, a preteklo je 16 let in čas je za nove poti.

Sanjski cilj je …

Sanjski cilj je POT. In vse kar sodi zraven.

14560222_10206004298781401_2084876800028609875_o