sreda

20

julij 2016

0

koment.

INTERVJU: Teja Jeglič – lastni atelje, o katerem je vedno sanjarila

Avtor , Objavljeno v Intervju, Novice

Še pred začetkom poletja se je mlada oblikovalka Teja Jeglič, ki smo jo mnogi spoznali, ko je predstavila svoje unikatne nahrbtnike, odločila in odprla svoj atelje. Modne stvaritve so našle svoje domovanje na Petkovškovem nabrežju. Poleg že prepoznavnih nahrbtnikov, boste v trgovini našli novo kolekcijo torbic, denarnic in drugih modnih dodatkov ter oblačila. Teji smo po odprtju zastavili nekaj vprašanj.

teja_2
Otvoritev samostojne trgovine je za oblikovalca najbrž pogumen korak. Kako to, da ste se podali na samostojno pot in se odločili, da odprete svoj atelje?
Že od nekdaj sanjarim, da bi imela nekaj svojega, svoj kotiček, prostor, kjer ustvarjam, pokažem svoje izdelke in da sem sama svoj šef. Včasih je bila predstava o tem še nekoliko drugačna, saj sem pričakovala bolj sproščen urnik, veliko prostega časa, ampak zdaj vidim, da to še zdaleč ni tako. Za uspeh je potrebno vložiti veliko truda in časa, a priznam, da mi je zelo všeč.
Kaj vse je možno najti v vašem ateljeju?
V ateljeju je možno kupiti vse vrste ženskih unikatnih torb, nakita, oblačil, moške kolekcije metuljčkov in tudi torb ter denarnic, ki prihajajo na police. Če željenega izdelka ni na voljo, pa izrišemo dizajn in se dogovorimo glede vzorcev in barv ter ga naredim po željah kupca.
Boste strankam tudi osebno vedno na voljo?
Trenutno imam v ateljeju pomoč, saj je moj delavnik zelo razgiban, zato se moram potruditi, da čim več stvari uredim na različnih koncih.

teja_1
Vaši nahrbtniki so se zasidrali globoko v srce modnim navdušenkam. Jih je možno kupiti v tujini oz. jih prodate tudi tujim strankam?
Manija nahrbtnikov je skočila tudi v tujino, zato se dogovarjamo, da bodo na voljo na švicarskem in nemškem trgu. Zaenkrat imam tudi manjša naročila za Hrvaško, Avstrijo in celo Ameriko.
Verjetno se snuje že kolekcija jesen/zima. Kaj pripravljate?
Prvi osnutki so nekako še v povojih. Raziskovanja vzorcev in materialov pa ne manjka, saj si skoraj vsak dan zamislim nekaj novega. Ciljam pa bolj na peščene umirjene barve.

Utrinki z otvoritve:

otvoritev_1 otvoritev_2 otvoritev_3 otvoritev_4 teja_3 teja_4 teja_5

Foto: osebni arhiv Teje Jeglič