četrtek

14

junij 2018

2

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Kiks pri darilu za obletnico poroke?

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Kljub temu, da zapravljivka najraje zapravlja zase in seveda v zadnjih mesecih za svoji žabici, rada tudi obdaruje svoje bližnje. Najraje za zelo dobre prijateljice, mož je na 2. mestu, ker se mi zdi za moške kar zapleteno kupovati. Ampak do sedaj mislim, da mi je po začetnih težavah iskanja inspiracije, še vsakič uspelo. Do sedaj …

Pred kratkih sva praznovala 3. obletnico poroke. Zdi se mi lepo, da se na ta dan pocrkljava s kakšno pozornostjo, ki te spominja na to obletnico in sama sem totalno popadla tradicionalno obdarovanje za obletnico poroke po letih.

1. leto je sicer po tradicionalnem obdarovanju papir, a po bolj modernem ura, zato je dobil uro.

2. leto je bombaž in podarila sem nama malce bolj razkošno posteljnino.

3. leto pa je usnje in glede na to, da sem uro kot darilo že podarila, denarnico ima neko posebno, ki je ne zamenja za nič na svetu, je bila moja najboljša ideja pas. In zdi se mi, da je dejansko top ideja. Seveda sem mu želela kupiti malce bolj prestižnega kot pas iz H&M-a, pa ne, da bi bilo s takšnim kaj narobe, ampak ker gre za bolj posebno priložnost, ovekovečenje najinega 3. leta kot mož in žena, sem mu želela kupiti malce dražje darilo.

Prišla sem na genialno idejo, da mu kupim pas znamke Gucci. Genialna se je zdela takrat, da se razumemo.

Sama že nekaj časa ogledujem Guccijev pas in zadnje čase sem z znamko kar malce obsedena, a 300 evrov za ‘ušivi’ pas že ne bom dala. Tukaj sedaj pride genialna ideja. Kaj, ko bi mu kupila Guccijev pas in izberem tudi takšnega, ki bi ga tudi jaz nosila in si ga kdaj lahko izposodim? Faking brilijantno!

Do takrat seveda nisem videla nobene napake v mojem planu, verjetno se tudi tebi do sem ne zdi nič spornega (razen morda cena, ampak to je stvar posameznika). Odklikam na spletno stran in izberem najlepši pas. Tudi najcenejši ali enega cenejših, ampak zame najlepši. Tak, kot bi ga tudi jaz nosila.

Pas kmalu prispe in tukaj se pojavi že prva težava, ker kot stilistka očitno ne znam izmeriti prave dolžine pasu, kljub temu, da sem plonkala pri njegovih pasovih. Okej, na srečo pas pride nekaj dni pred obletnico in ga nesem do čevljarja, ki mi ga skrajša. Naredi sicer dva bedna šiva, ki pa ju kmalu prebolim. Spet sem totalno navdušena nad darilom in komaj čakam, da pride dan, ko mu ga bom izročila.

Jutro 6.6. končno pride in totalno sem vznemirjena. Ko mu izročim to zame prelepo škatlo, ki je popolno zdekorirana, čakam na odziv, ko gledam, kako jo odpira. Ampak namesto izraza presenečenja, morda celo navdušenja (?), – tak bi bil moj odziv – naletim na krohot. In besede ‘sej ful hvala, ampak tega ne bom nosil’.

Totalno sem zgrožena nad njegovim odzivom in kar ne morem verjeti, da ne bo nosil čudovitega usnjenega pasu z zlato zaponko. Točneje, dvema velikima zlatima G-jema. Ahaaaaaaa, okej, zdaj razumem. Štekam. V bistvu sem poštekala šele nekaj dni kasneje.

A143E448-5DF9-468A-9DBB-6A528E5F8FCC

Fak! Šele zdaj – in to ni bilo v tistem trenutku, ko sem mu dala darilo, ampak iskreno povedano kakšne par dni kasneje – dojamem, da sem kupovala pas zase. Kljub temu, da sem seveda izbirala pri moških in pas, ki sem ga kupila, je moški, res ni takšen kot bi ga nosil moj mož. Dejansko sem pomislila, kako bo to zlato ‘šnolo’ kulsko kombiniral z uro z zlatimi dodatki, ki jo ima, ampak kaj dosti dlje od tega pa nisem šla. Videla sem samo tisti pas, ki si ga tako želim in si ga nisem hotela zase privoščiti. No, nazadnje sem ga kupila in si ga privoščila samo zase. Pogrnila na celi črti, Klemen je vse skupaj – razen malce zasmehovanja – sprejel zelo junaško in se mi sicer zahvalil za lepo gesto ter pozornost, ampak še vedno vztraja, da ga nikoli ne bo nosil. In dejansko mu ne morem niti zameriti, saj ko sem mu želela pokazati, kako pas hudo izgleda na tipih in poguglala ‘gucci gold belt men fashion’ ali nekaj takega, zadetki niso bili ravno, da bi se človek hvalil … 🙂

D4E3F0C6-10F0-4ECE-8BDD-7D268CF31892

Tako da imam zdaj 2 darili za 3. obletnico, Klemen mi je kupil lepo usnjeno zapestnico in očitno je tako želeni pas sedaj moj. Aja, in odločila sem se, da mu neke alternative od darila vseeno ne bom kupovala 🙂 pasu ne bom šla (še) skrajšati, morda pa ga vseeno prepričam, da ga vsaj pomeri. Jao, jao, zapravljivka, ta je bila pa močna!

A vseeno se sprašujem, kako sem lahko to tako zgrešila, popolnoma prezrla dejstvo za koga sem darilo kupovala? Prišla sem na idejo, da je za vso štalo okrog darila kriva zapravljivka v meni, moj alterego, ki me je končno uspela prepričati, naj si že privoščim tisti pas! 😉

 

P.S.: Vem, da ti dolgujem objavo o Boohoo master šopingu, ampak čakam na fotke, da nekaj kosov primerno ovekovečim 🙂 naslednjič, obljubim!

2 komentarja

  1. Maki Sui

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.