četrtek

9

avgust 2018

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Metuljček, cekinček, ti potepinček, kje si pa bil?

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Zapravljal si ves moj cekinček, je tako? Ko imaš že naslednji dan po sprostitvi kreditne kartice to ponovno zablokirano, to lahko pomeni samo eno – sezonske razprodaje! In ne, tokrat nisem kartice zapolnila le z enim nakupom in to supergic, ki so stale malce več kot ene adidaske, ampak sem se vseeno odločila, da celotno objavo posvetim samo njim, ker so takoooo lepe.

Mislim, da vse ljubiteljice čevljev poznate čudovito, pisano, ravno prav odštekano znamko Sophia Webster. Če je še ne, se opravičujem za novo obsesijo. So sanje vsake fašionistke, sanje, za katere sem mislila, da sem jih že prebolela. Njene čevlje sem naprej želela nositi kot moje poročne, kičasti metuljčki so ravno prav romantični za poročni dan, a sem se odločila, da čevljev ne bom podrejala obleki, ki bi verjetno zaradi njih morala biti manj bogata.

Potem pa sem jih spravila v nek kotiček v moji možganih, ki jih bo vedno občudoval, a mi za njimi ne bo nikoli žal, da si jih nisem privoščila. Visoke pete so zame že nekaj časa samo še slučaj in za tak slučaj nisem pripravljena odšteti petsto evrov. Ko pa sem pregledovala razprodajno razpoloženi Net-A-Porter in ko je bila moja kreditna še čisto frišna in prav nič zmahana od zapravljanja, sem zagledala metuljčkaste supergice. In ne samo to, bile so točno to, kar sem iskala, enostavne bele superge s prečudovitim metuljčkastim detajlom, ki je hkrati zelo poseben, po drugi strani pa diskreten, saj v resnici gre za klasične bele superge.

In imam novo obsesijo. Metulje. Ne nujno websterske, ker en par že imam in ta mi je za ‘navadne bele superge’ pojedel dovolj cekinčkov. Očitno imam malce težav s spominom, ali pa imam med zapravljanjem tudi kakšen blackout, mislila sem, da sem za njih dala 120 evrov, so bile pa skupaj s poštnino na koncu 180, ampak znižane nekje iz tristo, če me spomin ne vara. Kupčija, torej..

Kakorkoli že, metulji. Nekaj je na njih, da začarajo. Zadnjič sva z možem gledala kultni film Papillon z mojstrom Stevom McQueenom v glavni vlogi. In od takrat se mi metulji vrtijo po glavi. Pesmico Metuljček cekinček si tako ali tako že brundam pred spanjem in morda celo v spanju, sedaj pa razmišljam o kakšnem lepem romantičnem metulju, s pomenom. In mesto, kjer ga je v filmu Papillon nosil Steve McQueen in seveda tudi pravi Papillon Henri Charrière, se mi zdi kar pravo za nek dogodek v naših življenjih. O njem verjetno ne bom nikoli pisala, metuljčka – če ga dobim – vam pa bom pokazala 😉

 

Vaša zapravljiva Tjaša***

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.