četrtek

31

maj 2018

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Misija šoping neuspela?

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Od lanskega avgusta nisem bila v šopingu. Tistem pravem, ne samo v obliki skrolanja po telefonu in vpisovanja PayPal gesla. Moja pričakovanja so bila zato, ko mi je ‘mož dal prosti dan’, visoka. Pa so se izpolnila?

Odgovor na zgornje vprašanje pride malce kasneje. Ja, zapravljivka se je malce naveličala online šopingiranja in to predvsem zato, ker je na internetu preprosto preveč ponudbe. In težko ali skoraj nemogoče je vso prečesati. To pa zapravljivko kar precej frustrira.

In res sem že pogrešala tisti pravi šoping, ko si iz njega narediš dogodek. Ampak vsi vemo, kako se ponavadi konča zgodba z visokimi ali celo previsokimi pričakovanji, a ne?

DF042CE1-E42A-49E1-9316-5659373279EB

majica STRADIVARIUS

Plan je bil 3 trgovine v City parku, potem Zara in ostali španski kompanjoni in če bo energija, na koncu še Emporium. Plan sva sicer izpolnili, ampak že v 1. trgovini mi je bilo jasno, da to ni to. In da sedaj ne bom dolgovezila – domov sem odšla sicer s polnimi rokami vrečk, ampak nisem bila pa noro zadovoljna. Kupovala sem večinoma majice, nobenih posebnih kosov, ker so me tudi kolekcije same malce razočarale. Veliko lana, čudnih krojev, vzorcev, kosi preposebni, ali pa premalo posebni. Še tam, kjer sem včasih vedno kak našla, ni bilo ničesar za izbirati.

330D8941-31FA-4B90-A5AF-D4AAA899FB83

majica MAJA ŠTAMOL DROLJC

Prav tako pa sem odkrila, da v resnici nisem iz pravega testa za tako načrtovan šoping. Meni so se skoraj vedno veliki ali mali šopingi zgodili spontano. Medtem, ko sem nabirala stajlinge za stranke, projekte, ko sem imela nekaj prostega časa, ponavadi sem v bolj načrtovan šoping šla z prijateljico, ampak bolj kot njena pomočnica, svetovalka, za sebe nisem prav dosti kupila.

9D2AEDA6-6A25-4D7F-9AFB-2A27218A0D53

uhani ZARA

majica MISSGUIDED, XYZ

krilo ZARA

Sem spontana nakupovalka, zapravljivka, zato se je tudi moja šoping misija končala bolj klavrno. Verjetno nekaj časa ne bom imela spontanih šopingov v takšni obliki kot sem jih včasih imela, ampak vseeno si je bilo lepo vzeti čas zase in za prijateljico, tudi če bi domov prišla praznih rok.

Sem pa v ponedeljek naredila pomojem največji šoping na Boohooju v življenju, kar si vsekakor zasluži samostojno objavo.

Vaša zapravljiva Tjaša***

 

foto: Marja Bizjak Ažman

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.