četrtek

1

junij 2017

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Najboljši nakupi se zgodijo v tujini!

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Seveda s tem izbirčna zapravljivka ne misli spominkov iz potovanj kot so magnetki za na hladilnik in drobne malenkosti, ki te spominjajo na kraj, ki si ga obiskal, ampak ima tu zapravljivka predvsem v mislih drugačne spominke. Modne, seveda. To so zanjo tisti pravi spominki, ki jih lahko obleče, se v njih šopiri in je cela carica, ko jo nekdo vpraša ‘kje si to kupila’, ona pa odgovori, da skoraj na drugem koncu sveta 😉

Priznajmo si, da imajo takšni modni nakupi in podvigi posebno vrednost, vsaj meni, no. Sploh se ne gre za to, da si potem edini v Sloveniji v tem oblačilu, kajti spletno nakupovanje je postalo že del našega vsakdana, bolj se gre za sentimentalno vrednost kosa oblačila ali pa modnega dodatka. Še vedno točno vem, kje na najinem poročnem potovanju sem kupila sončna očala Celine – in te imajo posebno vrednost, ker so pa ‘iz poročnega’, ali pa ruto za na glavo iz Portugalske. In tudi po zadnjem potepanju po španski Andaluziji sem prišla nazaj s parimi modnimi kosi, ki me bodo razveseljevali ne le to poletje, ampak verjamem, da kar dolgo časa.

IMG_1860

Na potovanjih seveda najraje kupujem lokalne umetnine – tako jaz rečem oblačilom lokalnih modnih oblikovalcev. V Sloveniji podpiram slovenske modne oblikovalce, zakaj ne bi to storila tudi v Sevilli s sevillskimi? In na srečo so na glavnemu trgu pred katedralo imeli pravo modno tržnico z lokalnimi razstavljalci. Tukaj seveda oblačil kot takih ni bilo, pa tudi moram priznati, da nisem največja fenica španske ‘nacionalne’ mode (Zara in podobni ne štejejo;). Raje sem se odločila za lokalno oblikovalko nakita iz porcelana in sklenila, da si ob naslednjem krogu kupim spomniček iz njene stojnice. Tukaj moram dopisati, da me je potem presenetil moj mož, ki mi je na koncu kupil ogrlico – grlico, ki je nato preostanek potovanja preživela kar okoli mojega vratu.

Do zadnjega dneva potovanja sem bila kar krotka punca, razen čudovito izdelanih pahljač nisem zapravljala. Potem pa se je zgodil obisk slikovite vasice Frigiliana v bližini Malage in tam se odkrila čudovito trgovinico, ki je sicer prej kot špansko robo, prodajala bolj italijansko, ampak tam sem si kupila kar 4 oblekice. Morda je bila za to kriva že abstinenčna kriza, mogoče tudi precej ugodna cena kratkih oblekic, ampak skoraj pol butika je šlo z menoj.

Kot prvo in drugo sem si kupila belo čipkasto in zelo ohlapno obleko, ki je sestavljena iz dveh oblek – zgornje čipkaste ohlapne tunike/obleke, ki jo lahko nosim tudi čez kopalke, ali pa skupaj s spodnjo obleko – roza svetlečo preprostega kroja, ki je odlična tudi za seksi večerne sprehode.

Screen Shot 2017-05-31 at 15.41.17

o torbici pa v naslednji objavi 😉

Kot tretja je z menoj odšla še ena svetlo roza oblekica, ki bi jo lahko opisala kot klasično poletno z volančki na dolžini,

FullSizeRender

moja zmagovalka pa je vsekakor dolga obleka s potiskom, ki je čudovitih poletnih barv in prava obleka zame za poletne večere.

Screen Shot 2017-05-31 at 15.41.11

Vse tri, oziroma štiri že pridno nosim, zato bom vedno zagovarjala nakupe iz potovanj, kjer vedno najdem kakšen modni bonbonček. Včasih enega, včasih malo več 😉

 

Vaša zapravljiva Tjaša****