četrtek

21

december 2017

2

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Por la mama

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Ne želim, da so moje nadaljne objave v stilu ‘nekaj za mamico’, mamica gor, mamica dol, ampak to sem morala tako nasloviti. Zakaj? Ker me zdaj vsi gledajo ‘samo kot mamico’. Sem zdaj sploh še kaj drugega?

Ne me narobe razumeti, obožujem biti mama. To je nekaj, kar sem si dolgo želela in včasih sploh ne morem verjeti da je res. Vesolju se ne morem dovolj dostojno zahvaliti.

Ampak sem še veliko več kot ‘le’ mama. Sem ženska s svojo kariero, sem žena, prijateljica, afna, modna navdušenka, oseba, ki obožuje kopeli, vse to, kar sem bila že prej, predno sem postala mama. In zdaj se je to kar nekako izbrisalo, oziroma me ljudje jemljejo samo kot mamo. Seveda mi laska, ko mi kdo pod fotografijo napiše ‘lepa mami’, ‘mami dobro izgledaš’, ali pa napiše vzpodbudno besedo ‘mami, imaš to!’.  Itak, da mi, a vseeno – ker svojih otrok in s tem velikega dela zasebnega življenja ne objavljam – se marsikomu zdi, da Tjaša se pa doma samo kopa, si barva lase na roza, liči in kodra in podobno. Ko objavim fotografijo kadi polne vroče vode in pene, ki vabi, dobim ogromno sporočil, da sem ‘frajerka’, da si lahko kopel pri dveh otrocih sploh privoščim! Ja pa moji žabici sta – kljub temu, da bosta kmalu praznovali 4 mesece – dejansko stari 2 tedna in po večino samo spita, kdaj pa si bom lahko privoščila kopel, če ne zdaj. Vedno pravim – kasneje, ko bo akcija, bo AKCIJA, takrat bo verjetno drugače, ampak zdaj pa ravno ne sedim zraven njunih posteljic in ju non stop gledam, kako spita. Seveda, ju konstantnk kontroliram, ampak lahko si privoščim tudi trenutek zase in to brez slabe vesti. Konec koncev imam tudi čudovitega moža, ki obvlada obe in ju kdaj počuva, da grem na kavico s prijateljico, ali pa v Ljubljano na sestanek. Ali imam takrat slabo vest? Čisto malo jo imam, ampak ko pridem domov, sem ju še bolj vesela, pridem z novo energijo, ki jo lahko dam tudi njima. Ker zaradi mojih roza las, ali pa to, da si jih enkrat na teden skodram in potem naredim fotke za ves teden objav, enako je z mejkapom, to, da še vedno delam in da si kdaj privoščim čas brez njiju ne pomeni, da sem slaba mama, da mi za moji punci ni mar, ampak je kvečjemu obratno, zaradi tega – pa naj se še tako čudno sliši – sem boljša mama, ker si dovolim ohraniti svojo identiteto.

Malce sem zabredla in če si med tistimi, ki mi pošiljaš sporočila, ki me tako ali drugače opisujejo kot mamico, sem jih seveda vesela, ampak daj – če ti to veliko pomeni – si še ti privošči sproščujočo kopel. Brez slabe vesti.

DE186843-3638-4844-AE94-F2264C4104A8

No, in tako pridem tudi do ‘malce’ večjega zapravljivkinega nakupa, ki je bil BREZ SLABE vesti. Želela sem si kupiti nekaj ZASE, ne zato, ker to potrebujem, ker nič ne resnično potrebujem in vse imam, ampak želela sem se pocrkljati in se nekako nagraditi tudi zato, ker sem postala mami in za mesece, ki so za nami.

Na mojem seznamu želja je že nekaj časa Alexander Wang torbica s prepoznavnimi neti in ko sem enkrat mimogrede brskala po outletu Net A Porteja, imenovanem The Out Net, jo zagledam.

V bucket obliki, barva takšna, da bo za vedno v trendu in več kot pol off.

Dva tedna sem tuhtala, ali si jo ‘smem’ privoščiti, ali ne. Porajala so me mi vprašanja kot so ‘za kam jo boš trenutno sploh imela’, ‘ali je vredna tega denarja’, ‘ali bosta na ta račun punci goli?’ – itak da ne!, ‘je to totalno nespameten nakup’ in na koncu prevladala zapravljivkina pamet, ki si takšnih vprašanj preprosto ne postavlja.

Ona si samo reče – to si zaslužiš!

Zato, draga moja – ne samo mamica – ampak draga ženska, zaslužiš si tisto kopel, o kateri sanjaš že 3 mesece, zaslužiš se pocrkljati, si privoščiti nekaj ekstra, ker si čudovita in ker če te to osrečuje, boš tudi boljša kot mati, žena, prijateljica, kdorkoli pač že! 😉

Vaša zapravljivka Tjaša***

2 komentarja

  1. Tina Raztresen