četrtek

3

november 2016

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: S slovenskim podpisom

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Verjetno se vam zdim že prava lajna, ampak rada podpiram slovensko. Kar se tiče modnega sveta, osebno poznam veliko slovenskih oblikovalcev, rada pa spoznavam tudi nove, sveže, še na začetku svoje poti. A ‘stari’ kontakti, ki so se skozi leta prelevili v prijateljstva, tiste cenim najbolj.

img_9440

To je zagotovo Maja Štamol Droljc, pri kateri je najino sodelovanje iz tuhtanja o pravi večerni obleki in pogovora o modnem svetu, prešlo v prijateljstvo. Maja me danes pozna tako dobro, da pomerjanja pri njej praktično ne potrebujem. Obleko mi lahko prinese na dogodek sam, pa bom popolnoma mirna, saj vem, da me pozna do zadnjega milimetra. Tako se je tudi zgodilo na minuli prireditvi Femme fatale 2016, ko sem kot del organizacije, bila cel dan s kandidatkami v pripravah, zvečer pa se je bilo vseeno potrebno urediti. Že nekaj časa sem si želela svetlo roza krilo iz tila in kljub temu, da sem kar mojstrica v spletnem nakupovanju, bogatega krila iz tila nisem želela prepustiti Kitajski, ampak sem se obrnila kar na slovensko. Glede barve sva se odločili po telefonu, glede kroja tudi, edino, kar mi ostalo, je, da sem morala izmeriti dolžino, do kam želim, da je krilo. Odločila sem se za dolžino do gležnjev, saj jo bom tako lahko nosila tudi na čevlje brez pet.

fullsizerender

Skoraj odveč je napisati, da mi je bilo krilo kot ulito, na Maji pa sem tisti večer opazila in se vanj tudi zaljubila, roza krilo iz bleščic, ki sem ga naročila kar na prireditvi. Oblekla ga bom za prireditev Elle Style Awards in ga najverjetneje stilirala s čipkastim topom in debelimi najlokami.

sanija_reja_aske_ljfw_03

To jesen pa sem odkrila še eno novo oblikovalko, katere kose občudujem že nekaj časa. Končno sem se opogumila in ji pisala. Sanija Reja Aske je modna oblikovalka, katere kolekcija, ki jo je pridstavila na aprilskem tednu mode, me je začarala. Črni kosi, zelo nosljiva moda, a hkrati posebna in vsestranska. Pisala sem ji, ali dela tudi po naročilu, saj sem želela, da mu naredi obleko, v katero sem se zaljubila na modni pisti, ampak v bordo barvi. Zelo hitro sva se dobili, mer mi ni bilo treba pobrati, ker je obleka ohlapna in je Sanija sklenila, da mi bo po merah naredila takšno kot jo je za teden mode. Pomerjanje sva že imeli, sedaj sledijo le še finalni zaključki in oblekica bo moja. Komaj čakam, da jo stiliral na svoj roza plašček z bordo čevlji, ali pa pod njo oblečem oprijete usnjene hlače, črne gležnarje in črno usnjeno jakno. Med samim procesom, sem v C&A videla ‘podobno’ obleko/tuniko v bordo barvi z naborki in moram priznati, da sem se enkrat vprašala, ali mi je res treba tako zapravljati za kos, ki ga – sicer mnogo slabšega – lahko dobim za 30 evrov? To je bila le kratkotrajna misel, ki me je spreletela, kajti ko sem pri probi s Saniji občutila razkošen material in precizen dizajn, mi ni bilo niti malo žal, da sem oblekico naročila.

img_9972

Kot mi danes tudi ni žal malce impulzivnega nakupa sicer hrvaške oblikovalke torbic, Mure Pehnec, ki jo poznam preko Maje. Njene torbice me že od nekdaj navdušujejo, ker so nekaj posebnega in tako me je tudi prevzel nov dizajn – bucket torbica sivo-srebrne barve, ki jo je objavila na Instagramu. Pisala sem ji za ceno (250 eur) in jo vprašala, če mi jo lahko pošlje po pošti. Danes jo imam že doma, torbica je odlična za jesenske kombinacije in je res nekaj posebnega.

Tako, to je za danes dovolj, lahko bi rekla, da je dovolj tudi za tale mesec, kajti seveda so oblačila, delana po naročilu dražja in saj ni tako, da nosila samo takšne kose, ampak si vsake toliko časa rada privošim nekaj bolj posebnega. In kje? Seveda pri naših oblikovalcih!

Vaša zapravljivka