četrtek

1

februar 2018

0

koment.

IZPOVED STRASTNE ZAPRAVLJIVKE: Zapravljivka in promocijske kode

Avtor , Objavljeno v Izpoved strastne zapravljivke

Danes smo 1. v mesecu, moja Visa (ki mi jo sprostijo 28. v mesecu) pa je že zafilana do konca. Saj ne da imam na njej spet toliko kredita, ampak nekaj je vseeno. In da smo pošteni – sedaj kupujem za tri 😉 In ob takšni gneči in borbi za to, kateri kosi bodo tokrat bremenili mojo kartico, mi promocijske kode pridejo kar prav.

Sicer sem oseba, ki je zelo hipni in instantni nakupovalec in običajno nimam stvari na listi želja več kot teden dni (razen če čakam, da mi kartica spet začne delati;). A prej naključje kot pamet in premišljeno nakupovanje, me je pripeljalo do tega, da se seveda splača malce pogledati in počakati na promocijske kode.

Te se ponavadi sicer ne najavljajo veliko vnaprej, tako da ne moremo čisto vedeti, kdaj zadanejo, zato se je kot:

1. Dobro naročiti na novice, se pravi newsletter od blagovnih znamk, ki te zanimajo. To se lahko kaj hitro sprevrže v en kup mailov, ki jih niti ne pregledaš, zato ti svetujem, da se naročiš SAMO na tiste znamke in spletne strani, kjer dejansko kupuješ in te dejansko zanimajo.

2. ‘Pomembni datumi’

Seveda nimam vpogleda v strategijo blagovnih znamk, ampak okrog praznikov in posebnih datumov promocijske kode kar mrgolijo. Razni črni petki, cyber ponedeljki in podobno, takrat je vredno počakati, ker so popusti res hudi.

Pri Boohooju imajo na primer (tako je bilo zdaj že 2. mesec zapored) vsakega 28. v mesecu 50% popust na vse! In so znamke, ki non-stop ponujajo raznorazne promocijske kode, Boohoo je vsekakor ena izmed njih.

3. Prvi nakup

Velikokrat pri prvem nakupu, oziroma registraciji dobiš promocijsko kodo, pa tudi če je 10%, nekaj je, zato, če prvič nakupuješ na neki spletni strani poskrbi, da se prijaviš z mailom pred samim nakupom, ker ti velikokrat pošljejo promocijsko kodo za 1. nakup. Prav tako lahko dobiš nekakšen voucher ali po mojem – vzpodbudo, hehe – za naslednji nakup.

4. Spremljaj modne blogerke in influencerke

Te velikokrat ponujajo (khm, khm, ponujamo;) kakšne promocijske kode za modno-lepotne nakupe, zato jih je pametno spremljati, pa še kakšno zanimivo modno idejo dobiš ali pa lepotni trik 😉

5. Portali za spremljanje kod

Sevda pa lahko odklikaš tudi na spletne strani, ki namesto tebe spremljajo akcije neštetih spletnih strani. Dve takšni sta Retail Me Not in Offers.