četrtek

4

september 2014

0

koment.

Kaj pripravlja H&M za letošnjo jesen?

Avtor , Objavljeno v Novice

Moram priznati, da to, kar sem videla v njihovih izložbah, me še ni navdušilo (črno-bela izvedba, ki sem je, pošteno povedano, že prekleto naveličana. Zato pa sem končno dočakala današnji dan, ko v trgovine priroma nova kolekcija za jesen/zimo 2014/15 H&M Studio. Upam samo, da Ljubljana vidi vsaj košček tega …

Igriv, prefinjen duh boemske ženske 21. stoletja je značilen za slog H&M Studio za to jesen/zimo: preprosta, očarljiva, vedno pripravljena na zanimiv večer. Kolekcija H&M Studio je bila predstavljena na pariškem tednu mode. V celotni kolekciji se ženskost srečuje z moškostjo, z moškimi suknjiči, motorističnimi in letalskimi jaknami, ki se nosijo povrhu drapiranih zgornjih delov in oblek. Kolekcija bo od 4. septembra naprodaj v približno 260 prodajalnah H&M po svetu.

8374_press_105

TEME
– Kot glavni izdelek se je v garderobo vrnila oprijeta obleka z ozkimi naramnicami, ki se lahko nosi samostojno ali v plasteh. Čipke se pojavljajo drugje kot všitki in obrobe.
– Kosi, privzeti iz moške garderobe, dodajo eleganco krojenja s pomočjo suknjičev ali pa drznost usnjenih motorističnih jaken.
– Drapiran zgornji del skupaj z ujemajočimi hlačami predstavlja nov kostim. Hkrati je poudarek tudi na ramenih, zato zgornji deli razgaljajo obe rameni ali zgolj eno.
– Hlače z novo širino, ki so pogosto okrašene z detajli smokinga, lahko nosimo kot vedno elegantno večerno oblačilo.

8374_PR_07

TKANINE
– Svileni krep in šifon najdemo v najbolj prefinjenih oprijetih oblekah.
– Usnje je lahko lakasto usnje s svetlečim leskom, s ponošenim ali oguljenim videzom, ali v kovinski barvi.
– Umetno krzno, sešito kot krpanka.
– Žamet za zgornje dele, obleke in večerno različico hlač v slogu trenirke.
– Gladek kašmir zagotavlja mehkobo in prosojnost majic z naramnicami, puloverjev in oblek.

8374_press_102

DETAJLI
Vezenine z bleščicami in kamenčki, čipkaste pletenine, detajli iz rebrastega žameta in grosgraina, asimetrični šivi, zapleteni učinki krpanke.

BARVE
Črna, mornarsko modra, kaki, belkasta, bež in siva s poudarkom roza barve žvečilke in izstopajoči zebrasti vzorci.

8374_PR_10

KLJUČNA OBLAČILA
Oprijeta obleka z ozkimi naramnicami, motoristična jakna, drapiran zgornji del in hlače, letalska jakna, plašč v obliki krpanke iz umetnega krzna, široke hlače, pletenine iz kašmira.

KLJUČNI MODNI DODATKI
Koničasti škornji z nizko ali visoko peto v kovinski barvi ali kot usnjena krpanka, natikači, čepice obrobljene z umetnim krznom.